What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 10 juni 2020

LAS ÚLTIMAS DE FILIPINAS (1986) Spanien, 84 minuter. Regi: Jesús Franco.



Familjeäventyr Franco-style

Det är skönt med hav i hugget.

Två unga systrar blir skeppsbrutna på en ö tillsammans med sin guvernant fröken Muro (Lina Romay). Ön är dock allt annat än öde då en mystisk man hjälper dem med mat. Det finns tyvärr även andra män på ön med betydligt ondare avsikter.

Briljant och naturlig dialog!

Udda Films evighetsfestival tillägnad Jesús Franco fortsätter med ett riktigt udda nummer. Den spanske regissörens register var minst sagt brett och steget från sunkiga kannibal- och zombiefilmer till lättsamt familjeäventyr kan ju tyckas sjumilalångt men det finns vissa beröringspunkter när Onkel Jess är i farten.

Finn 25 fel: Lina Romay badar med kläderna på.

Man känner igen den gamla snuskfarbrorn när guvernanten och den äldre flickan ligger uppsköljda på stranden, halvt avsvimmade. Den förra ligger nämligen på rygg med benen lätt isär och kvittrar förtjust varje gång vågorna sköljer in över hennes underliv. Den glade regissören var verkligen före sin tid när han även slängde in en scen där äldsta flickan får mens för första gången och den skenheliga guvernanten ska försöka förklara vad som har hänt. Nej, det är inga blodiga närgångna bilder på det era pervon! Däremot hjälper naturligtvis fröken Muro den nakna flickan att tvätta av sig i floden sedan. Till skillnad från kontroverserna i (XXXXX) är vi rätt säkra på att Helena Garret som spelar äldsta flickan är över 18 år. Den minsta tjejen Flavia spelas av Franco-bekantingen Antonio Mayans dotter Flavia Mayans. Det är kanske inte helt PK att hon frågande tittar på när ädre syrran drömmer en våt dröm men man får vara rejält bajsnödig för att uppröras av "kontroverserna" i denna rulle.

Töserna klär sig mer avslappnat.

Trots att det finns vissa komedivibbar över filmen tar inte tramsandet över, så vi blir inte alltför upprörda. Vi har t o m en "rolig" schimpans som klappar händer och beter sig. Det ÄR dock lite roligt att apjäveln är dubbad! Någon har alltså suttit och gjort en massa apljud åt den. :D Det händer dock inte speciellt mycket i den här rullen. Vi har en del väldigt utdragna scener som inte tillför ett skit. Hur kul är det t ex att se någon smygklippa en gubbes skägg i tre minuter? Även om denna någon är Lina Romay. F ö är Romay minst naken av damerna i filmen, vilket är anmärkningsvärt. Hon luftar bara sina generösa röv vid något kort tillfälle.

BETYG: 3/7 Ingen höjdarrulle precis, men det är rätt kul att se Franco bege sig in i familjefilmsträsket och att han gör det på sitt eget speciella vis.

Flavia är verkligen pappa Antonios flicka.

Här ligger hon och sussar så sött med sin Immanuel Kant-bok 😄 när en orm tittar förbi.

Gubbe fluktar.

Dubbel chock. Seriöst - kolla in apans chock!

Ett ögonblick av lärdom när första mensen kommer.

Klart Lina hjälper till att tvätta kussimurran ren.

Inte ens på en "öde" ö kan man slippa denna jävla #metoo!

De är pirater...

Och han har just vunnit VM-guld i lugg.

Såhär glad blir man av en slurk rom. En av redaktionsmedlemmarna kan totalt identifiera sig med denna scen då han i förskoleåldern råkade snubbla över en flaska med "den där goda saften".

Lina Romay klipper gubbskägg...i tre minuter.

Det leder till en CFNM-scen.

Pirater - i karatekläder - ska just plåga okänd tjej. Av okänd anledning...

Bubbles behöver man inte truga.

Tyvärr inget videoklipp denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar