What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 29 september 2021

DELITTO IN VIA TEULADA (1980) Italien, 61 minuter. Regi: Aldo Lado.



Meta-TV-giallo

Corinne Clery gör en cameo bara genom att råka befinna sig i TV-huset.

När Ely (Margherita Sestito) letar efter sin bortsprungna katt i RAI:s stora TV-hus snubblar hon över liket av skådespelerskan Diamante (Mariarita Viaggi). Ely svimmar av chocken och under tiden försvinner liket och alla spår av det. Snart börjar fler lik dyka upp.

Det inre ögat ser lite blodsprängt ut.

En giallo gjord för TV med handlingen förlagd till just TV, hur kul kan det vara? Jo självklart kan det vara skoj, men frågan är om just detta försök verkligen är det. Haka på!

Lennart ser förvånad ut.

Detta är en billig liten produktion och första ledtråden till det är Fabio Frizzis recyclade musik. Jodå. Vi kastas direkt in i en scen i scenen där ett mord begås vilket snabbt visar sig vara inspelningen av någon TV-thriller. Allt detta till tonerna av Frizzis välbekanta musik från "The Beyond". Det ska visa sig bli många kända Frizzi-stycken i denna rulle och det är så man nästan förväntar sig att en mysig Fulci-zombie ska dyka upp när som helst.

Det är helt okej att springa omkring mitt i en TV-inspelning och leta efter en katt.

Apropå Fulci spelas huvudrollen av Auretta Gay vars mest berömda insats på duken är att dyka, endast iförd stringtrosor och badmössa, bland hajar och zombier i nämnda regissörs "Zombie Flesh Eaters". Här behöver hon bara stappla omkring i RAI:s TV-hus och låtsas att hon inte ser ett skit då karaktären är blind.

Gör vi inte alla det? 😊💗

Vi ska väl komma till saken. Det här är ingen bra film. Det är rörigt och löjligt och det tar en stund innan man inser vem man ska bry sig om (vilket man inte gör...) av alla ansikten som fladdrar förbi. Lado klämmer in lite tuttar och light-gore, det är ju trots allt italiensk TV-film detta. 😊 Tyvärr räcker inte det och Frizzis mysmusik för att rädda denna TV-soppa.

BETYG: 2/7 Skön budgetidé att utnyttja RAI-studiorna som inspelningsplats men man kunde väl ha fått till ett mycket roligare resultat än detta.

Il Gatto såg allt!

Ja ni ser rätt.

Hurra! En lealösing.

I bet you would hon.

Lite giallo-feeling ändå.

Trist att hon är blind när mördaren arrangerat liket så fint.

Lite TV-gore.

Fräschare än Han Solo.

Hoppsan! Att döma av trumsolo och poetisk våldsscen här verkar det som vi just sett en klippt version. Vi som just nickade gillande åt den tillåtande italienska 80-talstelevisionen. 😦



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar