What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 2 oktober 2021

A NIGHTMARE ON SESAME STREET (1987) USA, 28 minuter. Regi: Tony Knoss.



Sesam stäng dig!

Nivån är hög.

Det ringer på dörren hos ett gäng polare som bor tillsammans i ett hus. Utanför står den olycksbådande Ebenezer () och varnar dem att fly innan de alla dör då huset är byggt på en gammal begravningsplats och det vilar en förbannelse över det. De avfärdar varningen och det dröjer inte länge innan de får ovälkommet besök i form av en mördare.

Bert vill dig illa.

Hemkokt skräckkomedi, ett recept för katastrof? Vi behöver väl inte dra ut på svaret här... Ja självklart är det det.

Ernie däremot löser brott.

Till att börja med är detta en pissdålig gammal VHS-kopia som letat sig ut på nätet och därmed är ljudet så kasst att man knappt hör vad folk säger. Det är ett dånande brus som endast tillfälligt dämpas av knappt hörbara repliker. Färgerna är som sig bör när man kopierat en VHS-kassett 39 gånger. Ja, urvattnade och med gröngul ton.

Det är så dåligt så man vet inte om micken är klantighet eller äppelkäck självironi.

Killarna som gjort filmen har några halvskojiga idéer och då självklart främst att vi har ett par faktiska muppar med som karaktärer. Det är Ernie och Bert från Sesam men här är de i mänsklig storlek och ser faktiskt rätt roliga ut. Vidare skojar man till det lite med pålagda ljud som kunde ha varit roligt om det använts lite smartare. Men mestadels är detta bara en kompisfilm där de inblandade förmodligen tycker de själva är asroliga. Tyvärr blir denna rätt sköna grundidé en enda lång gäspning.

BETYG: 1(+)/7 Roliga timmen-humor och allmänt kasst. Plus för Ernie och Berts medverkan och att man ansträngt sig med deras masker men det är verkligen sorgligt när man inte kan göra det kul att Bert är en galen yxmördare.

Blod!

Eller?

Jättelång scen med bara detta i bild...men de har lagt på laugh track på dialogen vi inte hör.

♫"There's a killer on the loose again - A killer on the loose!"♬

Nix pix cementmix - inget videoklipp denna gång!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar