What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 31 oktober 2021

HALLOWEEN KILLS (2021) USA/Storbritannien, 105 minuter. Regi: David Gordon Green.



Michaels mästerplan: Skapa SD-mobb!

Åh nej! Äckliga mobbare. Var är Cool Cat när man behöver honom? 😿

Laurie (Jamie Lee Curtis) lyckades tydligen inte ha ihjäl Michael Myers då hon stängde in honom i det brinnande inferno som var hennes hem. Medan hon forslas till sjukhus med allvarliga skador mördar sig Michael ut ur den övertända kåken och fortsätter sitt blodiga värv. När sedan andra överlevare från Michaels tidigare dåd får nys om att den till synes odödlige galningen återigen är lös samlar de ihop ett medborgargarde för att en gång för alla få ett slut på mördandet.

Det blir inte mycket sensuellare än när Michael smyger upp bakom dig och tungt flåsar i ditt öra.

Vi hakar ännu en gång skamlöst på den aktuella helgens skrikiga hajp och tar en titt på den purfärska uppföljaren till Halloween (2018). Som ni kan läsa i vår positiva recension av förra våfflan fick ju denna filmserie en skön nystart och våra förväntningar var därmed uppskruvade inför denna uppföljare. Detta med vetskapen att man knappast lär upprepa den imponerande nivån.


Wow! Har de hittat Hollywood Boulevards bästa Donald Pleasence-lookalike för denna cameo?*

Mycket riktigt så imponeras vi inte alls denna gång men det betyder inte att det ändå inte inföll en del mys. Michael är fortfarande samma gamla charmör som alltid och han plöjer sig igenom en ansenlig mängd offer även denna gång. - SPOILER ALERT- Han gör dock i den här filmen sitt livs största misstag när han låter den asdryga lilla flickan (Salem Collins), som påminner starkt om den vedervärdiga ungjävelskaraktären Mimi i Psycho Goreman (2020), komma undan med livet i behåll.


Micke har tydligen lyssnat mycket på Rammstein på sistone.

Jamie Lee Curtis får dock inte alls samma utrymme i den här filmen så hennes sejour som badass-brutta verkar för närvarande vara över. Istället är det de yngre generationerna i Strode-familjen som jagar Michael men deras insatser bleknar jämfört med den arga mobben andra gamla överlevare med Tommy Doyle (Anthony Michael Hall) i spetsen samlat ihop. Rena rama Trump-mobben som inte är alltför nogräknade med vem som straffas så länge blod flyter. Känns väl som en inte alltför diskret blinkning från filmskaparnas sida. Apropå blinkning är det lite sött att vissa av barnen springer omkring i maskerna från Silver Shamrock som var så förödande i "Halloween III". Om ändå drygflickan kunde haft på sig ett exemplar som smälte hennes fejs...

BETYG: 4(+)/7 Pysselkungen Myers levererar igen och även om filmen inte bjuder på några imponerande nyskapande grepp är det ändå en skön klassisk slasher-slakt.

"With the strength of a man" säger de i filmen. Vi säger: ♫"Whatta man, whatta man, whatta man whatta mighty good man!"♬.

Det är viktigt att tvätta händerna - särskilt i covid-tider.

Lenny Clarke från utmärkta serien "Rescue Me" i en ny roll som scream queen..öhh...king.

Micke bygger en mänsklig stegosaurus.

I brist på fotboll har ju Haddonfield trots allt Michael Myers så huliganer har nåt att bli våldsamma över.

När ni slutat le igenkännande åt masken från "Halloween III" inser ni väl snabbt vem på bilden som borde dö en långsam och väldigt plågsam död?

Lite som en ögonfrans i ögat, fast lite ondare.

När Jaime Lee Curtis inte får vara badass finns det andra foxy honeys som gärna kliver fram.

Öhh...badass...ja just det...

Aaawww! Michael lägger huvudet så där sött på sned. 💗

Ja, ni vet väl att maskerna från "Halloween III" bringar ond bråd död?

♫"Happy happy Halloween, Silver Shamrock"♬

Äsch! En äkta stuntman. Vi blir blåsta på en lealösing. 😕

Äntligen frid.

Är Michael homofob när han pysslar med bögar? Klart han inte är! Alla är lika värda att döda. 😊

Whut?! Är det så att Michael Myers i själva verket är John Malkovich?

En hjärtskärande scen.

Trailer

Säljig BTS.

Det är inte bara Slipknots masker som utvecklas.

*Han heter faktiskt Tom Jones Jr. och var så välmejkad att vi först trodde man hade CGI:at in Pleasence i filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar