What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 26 november 2021

THANKSKILLING (2008) USA, 67 minuter. Regi: Jordan Downey.



Kalkonfilm...hö hö..zzzzz...

Wanda tar en paus från sin lukrativa karriär som MILF-porraktris och slummar i en kalkonfilm.

En ond kalkon väcks upp från de döda när en hund urinerar på dess grav. Ett gäng studenter får snart konfronteras med kalkonens blodtörst och frågan är om endera hundens ägare eller gamla besvärjelser kan stoppa det mordlystna fjäderfät.

Turkey-o-vision. Tydligen är gobblaren hög på changa eller nåt.

Thanksgiving-högtiden har precis passerat och trots att svenska handlare ännu inte hunnit komma på ett sätt att slå mynt av den och därmed etablerat högtiden i Sverige utnyttjar vi på Udda Film skamlöst spektaklet till att se den här filmen. Vi får snart vårt straff...

Filmens "stjärna".

Våfflan börjar faktiskt strålande med ett enda stort kvinnobröst som fyller hela skärmen. Det tillhör porraktrisen Wanda Lust som här spelar en 1600-talspilgrim som är filmens första offer. Därifrån deskalerar rullen snabbt till en humorbefriad lågbudgetkomedi som saknar de viktigaste elementen för att rädda dyngfesten: T&A och gore. Ja, det visar sig att Wanda Lusts lilla topless-cameo bara var en cocktease och inte minsta tillstymmelse till nakenhet bjussas det på efter det, trots att en av karaktärerna är en överdrivet kåt bimbo som enligt uppgift ligger med alla. Hon blir -SPOILER ALERT- dessutom våldtagen av kalkonen efter att hennes älskare "eliminerats" av den kåta fågeldockan. Tydligen föredrog samtliga (förutom mördarkalkonen då) att ha kläder på sig under akten.

Obligatoriskt shot.

Gore-effekterna är genomusla med en oskön blandning av billig CGI och amatörmässigt blodsgegg. Man orkar inte ens ha med allt våld i bild utan tar till billiga off screen-varianter så man slipper visa upp sin inkompetens. Synd, då man trots allt hade "imponerande" 3 500$ att röra sig med, men fröken Lust kanske vill ha en stor del av den kakan för att visa behagen?

Stereotyperna introduceras: Fettot som bara vill äta och supa; The Jock som får alla brudar...

Självklart är det mesta uselt i form av skådespeleri, manus och regi och konceptet att göra parodi på skräckfilm är ju ett beprövat dumjävelsmisstag så det var ju ganska dömt på förhand att humorbefriade filmskapare skulle misslyckas kapitalt.

BETYG: 1(+)/7 Vi har väl sett sämre filmer än denna (!) men vi blir lite irriterade på att man även blir blåst på klassisk exploativt sex och våld. Plus då för inledningsbehagen.

...über-bimbon som ligger med allt samt fröken Duktig.

Och för att attrahera Trump-målgruppen slängs en Ted Nugent-lookalike in.

De har tydligen hittat samma mustaschleverantör som Neil Breen.

Kaffe med bajs - det är humor det...

Lite animation slängs in för att höja kvalitén.

Men tyvärr, detta är vad tittaren får.

Superslinkan är tydligen för pryd för att ta av sig under sexakten.

Kalkonkräkets rape face.

Här försöker man sig på lite mer humor...

Joseph Go(e)bbels plockar en sida ur Ed Geins bok. Eller är det Leatherface adaption han inspirerats av?

Tyvärr, ingen kan rubba Neil Breens gestaltning av oerhörd sorg.

DMT-versionen av fågelfanskapet.

En annan kalkon.

Trailer

Kalkonhelvetets oneliners som du inte kan leva utan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar