What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 7 april 2024

BORN DEAD - DIE BLUTIGE PARTY DES DR. MENGELE (2019) tyskland, 22 minuter. Regi: Simon Spachmann & Olaf Zanetti.



Zombies für ze Reich

Bra plats att festa på.

Ett gäng ungdomar är sugna på att partaja så de beger sig till ett gammalt ödehus för att dansa och droga ner sig. När de väl kommer dit verkar det som om någon hållit djävulsdyrkarriter där. Det hindrar inte det glada gänget från att festa, för det spelar väl ingen roll att någon velat åkalla Satan på denna plats?

Har man bara tillräckligt med kola så.

Tysk amatörsplatter kommer i alla dess former och här har vi ett hyfsat ambitiöst projekt fullspäckat med gore. Som titeln antyder ska filmen även ligga lite åt det komiska hållet. Hur ska det gå? Inte nog med att vi föraktar de flesta försök till komedi underbegåvade filmskapare ger sig på, tyskar måste dessutom brottas med den gamla stämpeln som totalt humorbefriade. I allt vår förakt här på Udda Film är vi ändå inte helt förslavade av gamla fördomar (Förutom våra egna underbyggda föreställningar förstås) utan vi kan gott ge någon en chans om vi råkar känna för det.

Zombie erwachen!

Ja, det här är väl ingen skrattfest precis men vi måste ge herrarna Spachmann (som vi bekantats med genom Backwood Carnage (2021)) och Zanetti en eloge för det originellaste sättet att illustrera en kokainsnortning. Vi uppskattar även zombierna i den här rullen. Det märks tydligt att man går i Fulcis skola vad gäller dessa och som ni alla vet är dessa klassiska italienska zombier de bästa som finns!

Frullen är serverad. (Ja, det kanske är precis vad ni tror att det är...)

Skådespeleriet går från dugligt i Marco Klammers tolkning av Dr Mengele till erbarmligt dåligt i Julia Fritsch gestaltning av Mila. Den senare bjuder på ett sällan skådat robotskådespeleri.

BETYG: 3/7 Fånigt, tramsigt och ganska charmigt.

Herren till höger kör den mest fantastiska tyska robotdansen! Man skulle kunna kalla den "Guppa skottkärran". ⭐

Efter hård dans måste man skita lite (Ja, han är ju tysk trots allt!).

Japp, molnet bakom hans röv är kokain. Gissa resten.

Nyss en havande tjej - nu zombie-snack.

Dr Mengele fortsätter med nya samhällsnyttiga experiment.

Trailer

HÄR kan man kolla in filmen (utan undertext).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar