What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 22 november 2009

EVILS IN THE NIGHT (1984) USA, 85 minuter. Regi: Mardi Rustam.
Spåniga ungdomar som har (och vill ha) sex, snygga lasereffekter, karaktärsskådespelarna Amber Lynn och Jerry Butler samt en åldring med svår reumatism klädd i en silveroverall. Kan det bli mycket bättre? Pillepill och mysimys när glada ungdomar utforskar köttets lockelser.

Njaoo.. Det kan det nog. Även om "Evils of the Night" är en riktigt usel (i ordets positiva bemärkelse) B-skräckis blir den lite långsam och tråkig på sina ställen. Tonen sätts direkt när ett "flashigt" rymdskepp landar på jorden och ett gäng kåta ungdomar attackeras. Tydligen behöver dessa rymdmänniskor blod från ungdomar i åldern 16-24 för att må riktigt bra, vilket är riktigt logiskt då man ser hur dessa aliens ser ut. De spelas av gamla avdankade TV- och filmskådisar som sett sina bästa dagar och budgeten har icke tillåtit några skojiga rymdmonsterkostymer och följaktligen ser utomjordingarna ut precis som människor - gamla människor. Chefutomjordingen, Dr. Kozmar, spelas av en åldrande John Carradine och det är han som stoltserar med reumatismen och den skitläckra silveroverallen. Jag måste dock, mitt i detta raljerande om gamla människor, ge en eloge till skaparna av denna film för att de ger en massa oldtajmers jobb. Hollywood har ju jobbat på något av en slutgiltig lösning för att eliminera alla människor som börjar få rynkor, så det är uppfriskande att se lite pensios skämma ut sig också!Dr. Kozmar i sin superläckra overall. Här tillsammans med sina en smula yngre assistenter och ett offer.

Förutom Dr. Kozmars kvinnliga assistenter, som är i övre medelåldern, bekantas vi även med några bilmeckar som på något outgrundligt vis har fått kneg hos utomjordingarna. Dessa två gamla gubbars uppgift är att kidnappa ungdomar åt utomjordingarna och det gör dom med bravur! Inget kan stoppa dem när de i sin iver, över att pensionera sig på slott och söderhavsöar fyllda med nakna och villiga brudar, klubbar ner intet ont anande kids. Darra George Lucas! Effekterna går inte av för hackor här inte.

"Vad är det för jävla PRO-film???" kanske någon gnäller, men lugn, givetvis lättar de spåniga (unga) brudarna på kläderna och inte fan trodde ni väl att Amber Lynn skulle "spela" i en icke-vuxenfilm utan att ta av sig paltorna? Blodspillan då? Ja det här är extremt låg budget så det blir mycket hugga-så-det-ser-ut-som-om-föremålet-går-in-i-kroppen. Så gore-faktorn är inte jättehög men en del skojigheter har de lyckats klämma in. En rafflande scen i garaget, där några ungdomar hålls fångna, kulminerar ganska våldsamt. Zap! Another one bites the dust (trots att "lasern" tydligt nog letar sig förbi offret...)

En detalj bara, ljudspåret på min DVD var intressant. Osynkat stereospår som skapade en schyst ekoeffekt på diverse ljudeffekter och soundtrack. Alltid skönt att höra cheesiga 80-talslåtar med två trumspår som inte synkar...

BETYG: 3/7 då man fick sig ett par garv mellan transportsträckorna Amber Lynn visar att hon kan mer än att bara kopulera på film...


Jerry Butler är inte rädd att visa sin feminina sida.


 Väderbitna bilmekaniker i ondskans tjänst.


Hjärta och...

 
...smärta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar