What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 15 november 2009

LASERBLAST (1978) USA, 82 minuter. Regi: Michael Rae.Jösses vilken smörja! Jag måste då tillägga att det är smörja av det dåliga slaget. Vem finansierar sådan här skit egentligen? En seg och poänglös historia som väldigt sakta men säkert letar sig fram till ett klimax av ett... "jaha?"


Vår hjälte vaknar upp till en ny dag och här märker vi det enda som är coolt med filmen, nämligen Led Zeppelin-affischen bakom honom.

Ett lasergevär har av någon outgrundlig anledning hamnat på jorden och alla som kommer i kontakt med det blir skjutglada mördarvandaler med grönt nylle. Av ytterligare okänd anledning försöker några rymdvarelser, som liknar en hybrid av sköldpaddor och carljohansvamp, att oskadliggöra dessa lasermarodörer. Nu kanske det låter som om det springer omkring en hord av galningar som skjuter på allt, vilket vore skoj, men tyvärr är det bara en åt gången. Så filmen inleds med att någon som ser ut som en översminkad brittisk glamrockstjärna blir oskadliggjord av utomjordingarna och efterlämnar lasergeväret i öknen. Varför "marsianerna" inte plockar upp vapnet och därmed avslutar en plågsam filmupplevelse för oss vet man inte. Kanske håller de bara på med jakt i ren förströelseavsikt? Senare hittar vår "hjälte" geväret och man ser genast hur fascinerad han blir då han dansar omkring och låtsasskjuter med det som en utvecklingsstörd.


"Vad är detta för nåt spännande som ligger och skräpar i öknen?"

"Nu jävlar ska alla idioter få smaka på lasern" tycks han resonera då han börjar skjuta på allt från bonnläppsnutarna som jämt stoppar honom för fortkörning till mongona som ofredade hans flickvän. Nu när jag skriver detta fasar jag en smula för att denna handling trots allt låter riktigt rolig, men så är icke fallet. Hela jävla filmen är en lång transportsträcka mellan meningslösa händelseförlopp. Alla, från skådisar till regissör, är pissdåliga. Man skulle nog kunna ha klippt ner filmen till en halvtimme och ändå riskerat att den blivit långtråkig och seg. Ett exempel: varför ha en jättelång poolpartyscen om inget viktigt sägs och framför allt ingen nakenhet visas?


Hillbilly-snut som gillar att slå på en fet hövding.


Av bling-blinget att döma är detta marsianernas boss.


De intergalatktiska Skalman-kopiorna konfererar.


Vår hjälte blir påhoppad av några töntar som vill tafsa på hans flickvän och filmvärldens lamaste fajt börjar!


"Don't fuck with me or I'm gonna go Stefan Edberg on your ass!"


"Mama we're all crazee noo-ooow!"


Så här glad blir man med vapen i hand. Kanske NRA* har rätt ändå?


Raggarbilar sprängs i luften!


"Raggarjävel, raggarjävel, skit ner dig!"


"Vad står det på den där skylten?"


"STAR WARS!?"


"AAARRRRGGGHHH!!! DÖ! DÖ! DÖÖÖÖ!!!!"


Vår hjälte i sitt esse. En bieffekt av att vara grönt troll är att man lufsar omkring som en nersupen Igor-figur.


ET beslutar sig för att ingripa och skjuter lite med laserpistolen som till synes har lånat energi från Godzillas andedräkt.

Det enda som kunde ha räddat denna film hade varit just nakenhet och en stor portion gore. Varför gör man annars sådana här skitfilmer??? Det enda positiva jag kan komma på är att det alltid är lite småroligt med söta figurer som animeras med stop-motion och rymdreptilerna hade ju fröet till lite charm i alla fall.


BETYG: 1/7

*National Rifle Association

PS. Kan någon tipsa om någon annan bra gratisbloggtjänst där sajten faktiskt lyder ens kommandon? Denna pisstjänst tillåter ju inte att man flyttar bilder och text hur man vill. Jo jag vet, i teorin gör den det. Jävla skräp!


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att inläggsrubriken är röd, för det var ju det jag hade ställt in under färginställningar...

    SvaraRadera
  2. Äntligen gick det att fixa rubriken. Nu är den röd PÅ RIKTIGT!

    SvaraRadera