What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 22 november 2009

LADY TERMINATOR (1988), Indonesien. 81 minuter. Regi: Tjut Djalil (här krediterad som Jalil Jackson)Fantastisk! En sån underbar film! Dessa indoneser vet verkligen hur en slipsten skall dras.


Ännu en halvkass älskare avklarad. Nästa!

Med denna film ville man göra lite utländsk deg så det vinnande receptet var att ta den lokala legenden om Söderhavsdrottningen och blanda upp den lite snyggt med stölder från Terminator. Voila! Ett mästerverk!Vi coola snubbar som rest runt i Sydostasien känner väl till ölet denne herre avnjuter. Tydligen sponsrade de denna film då etiketten är övertydligt visad här och på flera efterföljande ställen.

Söderhavsdrottningen är kanske världens kåtaste gudinna som omättligt lägrar den ene snubben efter den andre. Tyvärr för dessa herrar har hon lite svarta änkan-tendenser och avlivar sina älskare när hon är klar. Hon har nämligen en ål i "hugget" som slukar ball värre än Linda Lovelace. Ja, ålen biter helt sonika av penisarna med en väldigt udda riktad blodfontän som resultat.Oj, oj! Här har de slagit på stort med effekterna. Blixtrande tuttar is da shit!

En älskare, hennes hundrade make, är tyvärr lite blödig och mesig och vill få ett slut på dödandet så han tar hennes livskraft ifrån henne. Fast forward till nutiden (d v s 80-talet!). En ung antropologbrud gör misstaget att intressera sig för legenden om denna Söderhavsdrottning och beger sig ut till havs för att kolla upp denna gudinna närmare. Big mistake! Söderhavsdrottningen fixar jättevåg som dränker hela skeppet med besättning och allt och kidnappar antropologen som är nere och dyker. Hon tar sedan över forskarbrudens kropp genom att låta ålen äntra henne på ett väldigt "Evil Dead"-skt sätt... And then the fun begins.Här ser vi Mickey Dees okända turkiska kusin stoltsera med sin makalösa hockeyfrilla.

Söderhavsdrottningen beger sig sedan till storstaden för att leta upp ättlingen till den hundrade maken och hämnas på avskummet. Nu får vi inte veta detta förrän efter ett bra tag men det är fullständigt skit samma då vi bjuds på en action-fest utan dess like. Gudinnan plöjer fram på ett sätt som verkligen får The Original Kindergarten Cops agerande i "Terminator" att blekna. Hon är brutal, hon är kåt och hon hatar män! Detta visar sig med smärtsam tydlighet när hon tenderar till att överreagera en smula och tömma hela M16-magasin i redan döda män samt även sparka liken i pungen (!) Jag undrar om Feministiskt Initiativ har sett den här rullen...Lady T har just blivit skjuten och behöver tydligen sträcka lite på sig.

Filmen är fylld av skojigheter som t ex de uppenbara stölderna från "Terminator". Nu hade denna rulle förmodligen en budget som motsvarade "Terminators" kaffekassa så när vår mördarbrud blir skjuten får hon inte en skråma. Däremot är det skojigt att se hur hon först blir skjuten och SEN ett ögonblick senare faller handlöst bakåt och ligger utsträckt i en "naturlig" pose på golvet. Kolla även in "likets", på toaletten, reaktion när gudinnan snor hennes halsband. Detta lik blir f ö skjuten med en Uzi som tydligen kan avfyra enstaka skott och låter som en revolver... Jag ska sluta dra alla komiska situationer som uppstår men jag vill bara göra er uppmärksamma på HUR det första offret urinerar...


"Dö alla jävla karlslokar DÖ!" (Bilden ovan visar hur det kan bli på denna utmärkta blogg när man ska centrera en bild...)

Ja, denna film har det mesta: skön dubbning, ultravåld, tuttar, cheesig 80-talsmusik, hockeyfrilla, underbart tramp* och en underbar story med hål stora som det i Dick Cheneys hjärna.
BETYG: 6/7 Enda anledningen att den inte får toppbetyg är att den inte är bra "på riktigt".


En liten pungspark att ta med sig på vägen till Helvetet (dit alla män kommer).


Ajdå, här har Lady T tömt magasinet på rätta stället. Vad ska man behöva göra för ett medlemskap i FI** egentligen?


Till höger i bild kan ni se vad som kan hända om man älskar i skogen. Ja, det är blomster som börjar regna!


Nyligen uppgraderade WHO*** riskfaktorn med solarier och likställde risken för cancer med rökning. Kan denna bild ha haft nåt att göra med det?

*Ljudläggning i efterhand, typ käftsmällar och gångljud (därav namnet).
** Feministiskt Initiativ
*** World Health Organization

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar