What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 28 februari 2013

FINGERED (1986) USA, 24 minuter. Regi: Richard Kern.

 
 
Punkporrig road movie

Lydia tar sitt telefonsexjobb på allvar.
 
Den kåta telefonsexhoran (Lydia Lunch) fastnar för en av sina telefonkunder (Marty Nation), stämmer ett hett och brutalt sexmöte med honom och drar sedan ut på en våldsam biltur.

Här är hon på dejt med en kund.
 
Återigen står fröken Lunch för manus tillsammans med regissören i detta verk som ses som kronan på Kerns filmkarriär. Och det syns. Ännu en gång får vi nämligen se henne bli brutalt satt på plats ur en sexuell synvinkel - och hon älskar varenda sekund. Det blir en intressant inblick i Lunchs psyke där en sexuell relation bygger på ömsesidigt förakt. Marty Nation är snubben som tar machoidealet över alla gränser när han brutalt halvfistar Lunch och pumpar köttkorven i chokladtunneln på henne, samtidigt som han verbalt redogör för hur han som man tar vad han vill ha. Senare får vi se hur han effektivt löser diverse problem med brutalt våld och dessutom lyckas kombinera detta med sexuell extas. Lunch låter sig å andra sidan motta denna behandling samtidigt som hon fräser sitt förakt mot Nation. Hans grottfolkssexualitet tänder henne och en dispyt dem emellan avslutas med en brutal våldtäkt som hon älskar att utsättas för. Kern accentuerar detta med ett kreativt sätt att använda en revolver... F ö en symbol för machokulturen som ofta dyker upp i Kerns filmer.

Vad är mer macho än att snitta nån som jiddrar?
 
Filmen i sig är som vanligt en billig och grynig historia som lever på sitt chockvärde med explicit sex, brutalt våld och provocerande dialog. Fluktvärdet och filmmakarnas bakomliggande psykologiska motivation överskuggar eventuella politiska och feministiska budskap filmen kan tänkas ha och det känns mest som en stor sleaze-fest och det gillar ju vi på Udda Film! Lydia Lunch är trashigt sexig och Marty Nation är ett skönt sleazigt äckel till neandertalare. Resultatet blir helt klart sevärt.

BETYG: 4/7 Svagt feministiskt budskap dränks i en flod av sleaze.

Total extas!

Paret har hittat en motvillig lekkamrat.
 
Skön scen där hillbilly-polare får visit av paret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar