What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 24 december 2013

A CADAVER CHRISTMAS (2011) USA, 86 minutger. Regi: Joe Zerull.

 
 
A crappy christmas

Ash någon?
 
God jul önskar vi på Udda Film med en medioker komedi. Det kan ju lätt bli så när man envisas med att hålla sig till jultemat.

En mystisk städare (Daniel Rairdin-Hale), täckt i blod, kommer in på en bar och med sig har han en märklig historia om vandrande lik som sprider skräck på det närliggande universitetet. När dessa kadaver bokstavligen står för dörren tvingas städaren, tillsammans med ett gäng udda figurer, tillbaka till universitetet för att komma till botten med problemet.

Eller kanske Toxie?
 
Eftersom detta är en komedi resulterade det självfallet i en total brist på skratt här på Udda Film-redaktionen. Inte en enda gång kunde man se någon här ens dra på smilbanden. Humorn var som så ofta förutsägbar och brutalt överspelad av de mediokra skådespelarna. Det enda i humorväg som var roande, utan att tvinga fram några leenden, var porrfilms-soundtracket som drog igång när filmens nekrofil hittade ett lämpligt objekt att förlusta sig på.

Nekromantik?
 
Uppenbarligen är Zerull en stor fan av klassiska skräckkomedier som: "Evil Dead", "The Toxic Avenger" och "Re-Animator" och referenserna var tydliga. Han tycks även älska den nu uttjatade grindhouse-looken då man gått "balistic" i efterproduktionen och vräkt på med artificiella filmskador och repor. Det ska dock sägas att hantverket i denna lågbudgethistoria är ganska gott och filmen har ett rätt så coolt utseende om än överdrivet med alla effekter. Ljudet är väl lite tveksamt i vissa avseenden men inte så det stör.

Nja, Evil Dead verkar vara den största referensen...
 
Synd då att historian och skådespeleriet fallerar då.

BETYG: 2/7 Ganska välgjord men tyvärr för mycket infantil buskis.

Lite Ali G också.

Manlig ömhet.
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar