What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 december 2013

THE EVIL CLERGYMAN (1987) Italien, 27 minuter. Regi: Charles Band.

 
 
Nyutgiven dammsamlare

Klassisk skräckfilmsinteriör.
 
En ung kvinna (Barbara Crampton) återvänder till sitt och sin avlidne älskares gamla kärleksnäste för att försöka förstå varför allt gick fel. Tyvärr får hon mer än de svar hon söker.

Pretty Barbara.
 
Här har man alltså grävt fram en gammal ofullbordad kortfilm som försvann 1988 innan den hann kompletteras med en fullständig ljudmix. Vad man grävt fram är en VHS-kopia av arbetsprinten som man sedan efterbearbetat digitalt och försett med ett soundtrack. Den ser dock fortfarande väldigt arbetskopia-på-VHS ut och ljudmixen man gjort känns inte helt hundra på sina ställen.

Skön pyjamas.
 
Skådespelarna känner vi igen från "Re-animator"-gänget och Barbara Crampton är sedvanligt avklädd och vacker. Den onde prästen spelas då förstås av Jeffrey Combs. Det som är skoj med filmen är den en smula kinky undertonen med vaga referenser till vad kärleksparet kunde ha haft för sig under sina älskogsstunder och flirtar med nekrofili och zoofili. Det senare då främst gestaltat av en råtta med människoansikte, spelad av David Gale, som förnöjt slickar kvinnans bara bak.

Dustin Hoffman?
 
"Råtta med människoansikte?" frågar ni er. Ja, det blir förstås så där löjligt teatralt, abstrakt och vuxensagoaktigt som det kan bli när det är en H.P. Lovecraft-adaption. Alltså är detta ingen höjdare om man nu inte råkar vara ett sort fan av "Re-Animator"-gängets filmer förstås men det är inte vi - längre. Vi gillade nämnda film som tusan en gång i tiden men har sedan dess tröttnat på det teatrala uttrycket och dessutom gjorde de inblandade ingen annan film som levde upp till denna klassiker.

BETYG: 2/7 Tråkig kortfilm vars enda behållning är en småpervig ton och Barbara Cramptons skönhet.

Vad ska Gud säga om detta?
 
Klipp från filmen.
 
Dagens HBTQ: Jeffrey kysser mansråtta.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar