What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 15 januari 2014

SCREAMING IN HIGH HEELS: THE RISE & FALL OF THE SCREAM QUEEN ERA (2011) USA, 63 minuter. Regi: Jason Paul Collum.

 
 
Scream Team

De glada VHS-bandens dagar!
 
Dokumentär som tittar närmare på 80-talsfenomenet scream queens och då främst på dess tre allra främsta företrädare: Linnea Qiugley, Michelle Bauer och Brinke Stevens.

The big three.
 
Även om vi på Udda Film inte är superfans av filmerna de ovan nämnda damerna frekventerade är de ändå en del av vår filmiska uppväxt och vi vårdar minnet ömt. Bland mängden av usla skräckkomedier och tonårssplatterrullar finns det ändå en del som har roat oss genom åren. Man får naturligtvis väga in faktorer som att man inte visste bättre och var svältfödd på sleazigt skräp, men ändå. Ta bara rullar som "Return of the Living Dead". Hade man sett den idag hade man kräkts men back in the day hade den sitt värde trots den äckliga humorfaktorn.

Michelle Bauer back in da day.
 
I den här dokumentären leds vi pedagogiskt från drive in-eran till hemvideoexplosionen vilken möjliggjorde den sorts filmer som gjorde de tre skådespelerskorna till kultstjärnor. Vi får närmare bekanta oss damerna och deras karriärer för att slutligen höra hur det ser ut för dem idag. Klassiskt dokumentärupplägg med talking heads, klipp ur filmer och stillbilder. Inga krusiduller, förutom lite små-flashig titelgrafik då kanske. Det fungerar rätt bra och är man intresserad av ämnet är det kul.

BETYG: 4/7 Kul om man gillar skräpfilmerna, även måttligt.

Öhh, the big three igen.

Michelle Bauer: Brynäs-supporter.

En komplicerad badscen.

Vidrig kommersiell jätte som bidrog till B-filmens död.
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar