What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 3 juni 2014

MALIBU EXPRESS (1985) USA, 101 minuter. Regi: Andy Sidaris.T&A-deckare med buskisövertoner

Grafik!

Privatdeckaren Cody (Darby Hinton) lejs av den sexiga Contessa Luciana (Sybil Danning) för att lösa mordet på hennes man. Mysteriet visar sig mer omfattande än ett "simpelt" morddito men vad gör det när vår sorglöse hjälte finner mängder av stimulans på vägen?

NRA-porr.

Denna rulle sparkar igång en liten Andy Sidaris-festival här på Udda Film. Just det. Mot bättre vetande förbinder vi oss att se ett gäng av dessa hjärndöda filmer. Nu finns det ju bra hjärndöd och dålig hjärndöd. Denna våffla placerar sig någonstans mitt emellan.

80-talsmode.

Man får verkligen vad man förväntar sig här. Omotiverad kvinnlig nakenhet men även en skvätt manlig dito. Givetvis är de flesta damer okontrollerat upphetsade av huvudpersonens närvaro vilket resulterar i en parad av one night stands. Skådespeleri, manus och regi är givetvis inte prioriterat och våldet är ganska lamt. Detta är ändå filmens goda sidor.

Vår huvudperson är en privatdeckare som bor på en båt. Känns det igen?

Det dåliga är den ständigt närvarande hillbilly-musiken. T o m på en rikemanstillställning i Bel Air spelas det countrymusik i bakgrunden. Visst, vår hjälte ska ju då föreställa en enkel cowboy-pöjk från Texas, men kom igen. Denna ständiga redneck-musik kan härledas till filmens "Nu Blåser vi Snuten"-komplex. Ja, det är mycket snabba bilar och då snackar vi inte bara vanliga coola biljakter utan även drag racing och allt vad fan det heter. Let the record show att vi på Udda Film inte är några motorentusiaster och vi utvecklar symptom av klåda och illamående när vi utsätts för motorporr. Undantaget kan vara mysiga 70-talsåk som misshandlas i urban miljö, coola icke-asiatiska bågar eller modifierade vansinnesåk man kan finna efter en apokalyps. När ni ovan läste "Nu Blåser vi Snuten" anade ni kanske även att något så fasansfullt som buskis* skulle kunna vara en ingrediens i denna film. Jodå. Vi får även pinas av sådan skit. En galet tokrolig familj envisas med att utmana huvudpersonen på spontana bilrejs. Givetvis ackompanjerat av någon jävla banjomusik. Hilarious...

Grannarna kommer förbi och lånar duschen - under mycket fnittrande.

Som tur är uppvägs allt crap av omotiverat tuttblottande, politisk inkorrekthet och allmänt 80-talsäckleri.

BETYG: 3/7 Kunde varit en höjdare om man hade skalat bort buskis, bilar och country och ökat våldskvoten. Men det kunde ha varit värre...

Sybil Danning öppnar iklädd en nonchalant knäppt morgonrock.

Hjälte med porrmusche och fluffig 80-talsfrilla.

Sa vi 80-tal?

Muskelhunkar!

Ett sexuellt övergrepp...

...som självklart förbyts i passionerad älskog...

...under Vivitarens obemärkt blixtrande dokumentation.

Icke-PK bög.

Vilket call center ser INTE ut så här?

String-Emil får en salva.

Under Sybils epilog-voice over ligger bilder på när hon duschar ordentligt. Hur logiskt som helst!

Trailer

Hela filmen!

Schyst sammanfattning för er som inte orkar se hela. Inklusive den episka bära-ut-TV-dödsscenen!

*Alternativt om ni uppmärksammade ingressen...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar