What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 19 mars 2015

GOLDEN AGE (2006) USA, 30 minuter. Regi: Cullen Carr.Ett 90-talistiskt 80-tal

Mr. 1986 eller?

Burton (Cullen Carr) har den klassiska dåliga dagen med sparken från jobbet och bästa vännen i sängen med frun. Vem ska trösta honom i hans nedsupna depression? Kanske den märkliga damen (Mindy Wester) i videobutiken?

Antivegetarianbrigaden.

Här har vi en ganska ambitiös liten amatörrulle filmad på 16mm-film i den djupa Södern i USA. För att vara en sådan lågbudgetvåffla är det ändå hyfsat skådespeleri. Inte bra men okej. 16mm-filmen ska naturligtvis få det att se ut som autentisk grindhouse-film. Synd då att filmen utspelar sig 1986 och allt ser så 90-tal ut.

Det är givetvis den gyllene VHS-åldern filmens titel refererar till.

Det blir lite fanboy-aktigt också med alla filmaffischer uppsatta överallt och den överdrivna hyllningen till "Cannibal Holocaust" i slutet. Kudos dock för att man i en film med både pervers gore och nakenhet ändå försöker berätta en historia istället för att bara slänga tarmar på kameralinsen med ett Death Metal-soundtrack i bakgrunden. Filmen når väl inte riktigt fram för det men det är ett gott försök.

BETYG: 3/7 Okej amatörrulle med både story och gore.

Busted!

Deprofylla.

Videokonst?

Om ni vill så.

Boogie time. Skulle han inte få upp den kan han bara blicka åt vänster där en het affisch på Jon Bon Jovi finns tillhands.

Läckert mjukt paket.

Kamouflagezorro på super-8.

I Alabama dök grungen upp redan 1986.

Kannibalhyllning med något vinklad påle.

VHS-tittning med snacks.

Tyvärr inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar