What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 24 mars 2015

T IS FOR TURBO (2011) Kanada, 6 minuter. Regi: François Simard, Anouk Whissell & Yoann-Karl Whissell.80-tal i 80-talstappning!

80-talistiska filmloggor skapas.

I en post-apokalyptisk värld finner en ung grabb (François Gadbois) en mystisk BMX-utrustning som ger honom superkrafter. Det dröjer inte länge innan dessa krafter sätts på prov då en fager ung dam (Anouk Whissell) fångad av sadistiska huliganer behöver hjälp.

BMX regerar i post-apokalypsen.

Nyligen väckte "Turbo Kid" stor uppståndelse på Sundancefestivalen och det kan vi tänka oss utan att ha sett den då vi istället tagit en närmare titt på dess förlaga i och med denna filmtittning. Denna kortfilm introducerar nämligen konceptet man senare gjort en fullängdare av.

Oss är en Turbo Kid född.

Vi är verkligen nyfikna på långfilmen då denna kortis fungerar som en lång teaser för den och den lovar verkligen gott. Filmmakarna har verkligen hajat grejen med de cartoon-våldsamma post-apokalypsrullarna som rullade på dumburkarna på 80-talet. Konceptet är klart utstakat med allt från filmbolagsloggor till det fantastiska soundtracket. Budgeten i denna kortfilm tillåter tydligen inga extravaganser då våldet är billigt à la "Bad Taste" och kameralinsen bjuder på kraftig kantoskärpa men här kan man verkligen snacka om att det är tanken som räknas. Vi ser fram emot fullängdaren!

BETYG: 5/7 Aptitretande teaser inför långfilmen.

Kanada är silornas förlovade land och givetvis finns de kvar efter apokalypsen.

Yves Corbeil i mundering han beställt från SLM*.

"När vi två blir en"...eller tvärtom kanske.

Givetvis en sån här snubbe i post-apokalypsen.

BMX med aktersnurra. Ni hajar att detta är en cool film eller?

Skeletron tar sig för huvudet...

...och för BMX-huvudet.

Var det nån som nämnde "Bad Taste"?

Hela filmen.

*Scandinavian Leather MenInga kommentarer:

Skicka en kommentar