What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 12 september 2015

HELP ME HAVE NO HUMAN WAYS (2015) USA, 10 minuter. Regi: Luciano Imperoli.Motivation för självmordssekt?

Filmisk look...om filmen ska se ut som skit.

En utomjordisk student (Eric Bower) har svårt att aklimatisera sig till jordelivet och konsulterar sin lärare (Karen Lynn Widdoss) för hjälp.

Just det. Ett genomskinligt huvud fyllt med skum.

Ja, det är väl allt vi kan begripa av denna experimentella kortfilm från gänget som gett oss bl a The Cold Eyes of Death (2013) och Violets Bloom at an Empty Grave (2014).

Ödlan!

Trenden pekar stadigt neråt då detta är den i särklass sämsta kortfilm vi sett från Filmiracle Productions. Eftersom vi är totalt ignoranta vad gäller självmordssekten Heaven's Gate och Ti & Dos läror, som denna film ska baseras på, kan vi bara sitta som frågetecken inför vad som utspelar sig i rutan. Kvar blir bara känslan våfflan förmedlar och den är ingen höjdare. Till att börja med är det outhärdliga soundtracket skrivet av Sawyer, en av de gamla sektmedlemmarna som även bidragit starkt till manuset. Hemskt. Så att gå från samarbete med Fabio Frizzi i tidigare filmer till det här är som att försaka friskt källvatten till förmån för radioaktivt urin.

Josef!

Vidare är kameraarbetet nu inte längre ursäktat. Ser ut som om man använt någon billig CCTV-lins från Ebay så luddigt och utfrätt allt är. Är det kanske en look? Extremt ful i sådana fall. Man kan definitvt göra snyggare filmer med softa drömska linser. Produktionsbolaget boprde även investera i något billigt filmeffektprogram typ Filmconvert eller dylikt för att få bort det usla videoutseendet på filmerna. Tanken är ju, som vi sett i alla deras filmer, att vi ska föras tillbaka till den gyllene åldern av italiensk film. Vi har däremot inget emot att det dyker upp billiga leksaksödlor i hårdplast. Sådant är bara charmigt. Annars är det här bara en lämplig rulle att titta på om man som Heaven's Gate-folket är sugen på att ta sitt liv.

BETYG: 1/7 Vi gav nästan en tvåa bara för ödlan men nej, idag är vi stenhårda.

Och den där snubben.

Lizard in a Leksaks Skin.

Här kan ni avnjuta hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar