What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 1 september 2015

THE MIGHTY GORGA (1969) USA, 84 minuter. Regi: David L. Hewitt.Mäktiga monster minsann

Superkuslig inledning.

Marks (Anthony Eisley) cirkus håller på att kursa och det enda som kan rädda den är en ny succéartad attraktion. Av en händelse har det dykt upp rykten om en särdeles storväxt gorilla i Afrika och Mark satsar allt på ett kort och åker dit. Väl i djupaste Kongo slår han följe med April (Megan Timothy) som vill hitta sin försvunne far som också var på jakt efter gorillan och en skatt.

I Afrika finns det bara indiska elefanter.

Mer äventyrsfilm här på Udda Film och denna gång är det en riktig ultrakalkon. Vi snackar stendumt manus, förverkligat med mängder av arkivbilder, leksakseffekter och dåligt skjutna scener. Självklart ser vi mickar titta fram i bild. Vi hör även ljud av trafik i bakgrunden när vi befinner oss mitt i djupaste djungeln. Apropå djungeln, i denna AFRIKANSKA regnskog dyker det helt plötsligt upp en stam indianer. Dessa är självklart spelade av vita personer med leksaksperuker från Buttericks. Man kunde helt enkelt inte ha brytt sig mindre än så här vid skapandet av en film.

Men de har breakdancande gorillor!

Tyvärr kompenserar man inte med sex och blod då dessa förlåtande element helt lyser med sin frånvaro. Däremot älskar vi monstren i filmen. En skitdålig King Kong-kopia med taskig frisyr, en otroligt älskvärd leksakstyrannosaurus samt en arkivödla i en vulkangrotta. Gränslöst dåligt men lite roligt ändå.

BETYG: 3/7 Hur dåligt som helst. Sköna monster kompenserar för bristen på sex och våld.

En brud med ridbyxor och någon slags sexleksak? Don't go there girlfriend.

Se där ja! Vem är det som får bära the white man's burden?

Ånej! Inte huvudjägare igen. Inte lika blekta skallar som i Massacre in Dinosaur Valley (1985) dock (inte lika mänskliga heller...)

Är det rasistiskt att påpeka att denne inföding verkar ha fel ras?

Vad kan ha skrämt denne AFRIKANSKA indian med buttericksperuk så?

Aha! Gorga dyker upp med sin vindögda livlösa blick.

Det skrämmer även den AFRIKANSKE Thore Skogman-indianen.

Ascool skräcködla.

Gorga har en bad hair day.

Tydligen har de upptäckt något som är viktigare att hålla ögonen på än monstret i förgrunden.

Våra vänner funderar på sitt nästa drag, övervakade av den smygande djungelmicken.

Trailer

Den mest bedårande monsterfajt vi sett på länge. Notera även att Gorha låter lite som Toxic Avenger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar