What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 8 oktober 2016

A NYMPHOID BARBARIAN IN DINOSAUR HELL (1990) USA, 82 minuter. Regi: Brett Piper.A crappy hoax in Troma Hell

Civilisationen har gått åt helvete.

En ung kvinna (Linda Corwin) lever som barbar i en postapokalyptisk värld. När hon överfalls av ett gäng mutanter kommer en ung man till hennes undsättning. De fattar tycke för varandra men separeras vid ytterligare ett överfall. De försöker sedan desperat finna varandra igen.

Men doggie finns kvar.

Med viss fasa grävde vi fram denna gamla tromafilm som legat djupt begravd under berget av filmer vi har till vårt förfogande. Grejen är ju den att när man tittar på en rulle från Troma är det ju som att öppna en pandoras ask fylld med bajs. En stinkande smocka rakt på nästippen. Varför skulle man vilja utsätta sig för det??? Nu gjorde vi ändå det för er skull (du - den ende/a som läser denna blogg).

Och nya tillskott till faunan.

Det blir snabbt tydligt att filmen inte alls lever upp till sin cheesiga titel. En krystad bimbo-voiceover i början, förmodligen pålagd av Troma i efterhand, är det enda som "rättfärdigar" titeln. Huvudpersonen är allt annat än "nymfoid" och verkar inte ett dugg sugen på samlag under alla våldtäktsförsök hon utsätts för. "Dinosaurierna" är i själva verket ett gäng ganska charmiga stop motion- och papier maché-monster som i bästa fall har drag av ödlor.

"Varför i helvete kämpar du emot? Var inte du 'nymfoid'???"

Att filmen inte visar sig vara en cheesig tromakomedi borde ju vara ett plus men tyvärr är den istället astråkig i sin enformiga meningslöshet. Folk i billiga dräkter springer bara omkring i någon björkskog och slåss. Fullkomligt ointressant. I Udda Films myssoffa turades vi om med att väcka varandra från dreglande slummer.

BETYG: 2/7 Det skrek etta om denna film men vi blir lite blödiga då man lagt ner så mycket energi på monstren och alla crappiga effekter. En pinne extra för det.

Är det verkligen ett rape face och inte ett bum face?

Skön ödla med näsduk.

Skrovmål.

Aha, nymfoid! Eller?

Aj då. Motljusskyddet på sniskan igen.

Fräsch mutant.

"Siste man är ett missfoster!"

Stop motion-ödlor en masse.

Ray Harryhausen skulle varit stolt...eller?

Lagom intellektuellt utmanande.

"Så jag har lite eksem. What's it to ya bitch?"

Swamp Thing lives again.

Och så den där typen igen.

Gargoylosaurus.

Nere i bajsvattnet väntar spindelögd jätteräka.

Trailer

Hela spektaklet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar