What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 2 oktober 2016

SEX RITUALS OF THE OCCULT (1970) USA, 30 minuter. Regi: Robert Caramico.O-Kul

Steve Vincent visar upp en "voodoomask".

Vi tas med på skakande iscensättningar av ockulta sexritualer där alla tabun är lagda åt sidan!

Folk i kåpor med ljus och en naken brud i en likkista: ockult.

Nåja... Det kanske kunde tyckas så i skiftet mellan 60- och 70-talet men i själva verket är det bara en lång och tråkig softcore-orgie. Yes, den känns superlång trots att vi bara kollade på den friserade 30-minutersversionen. Tydligen ska det finnas en fullängdsvariant på denna och man kan då föreställa sig hur astråkigt det skulle vara att ta sig igenom.

Kille som piskar kille som hånglar med naken brud i likkista: ockult.

Det pratas om vissa hardcorescener i den och i den här korta versionen råkar även någon glimt av sexhandling slinka med. Upplägget är dock ett med mondoinramning där en allvarsam herre (Steve Vincent) talar till oss om de moraliskt depraverade akter vi ska få se smakprov på. Sedan följer sega softcore-akter filmade på någon teaterscen med rökmaskin. Gäsp. Fejkmoraliserandet är kul och den murriga psykedeliska stämningen är mysig men annars är detta ett rejält sömnpiller.

BETYG: 2/7 Mysig flumstämning men ack så långtråkigt.

En felplantering. Denna visades upp men användes aldrig.*

Två bögar på en parkbänk och en rökmaskin: ockult.

En klar produktplacering nere i vänstra hörnet. För det var väl ändå så här Marlboro ville synas 1970?

Groovy.

Någon slags skuggteater.

Hoppsan! Här har vi tydligen hela filmen, oklippt. Vi får väl återkomma till den vid ett senare tillfälle (eller inte...)

*MEN - eftersom detta är en kraftigt nedklippt version så kanske den finns med i fullängdaren?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar