What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 8 januari 2017

ANGST, PISS & DRID (2013) Norge, 19 minuter. Regi: Fredrik S. Hana.Love hurts

"Köttyxa, köttyxa i handen där - säg mig vem som vackrast i världen är."

Seriemördaren Kjetil (Arthur Berning) är ensam ute på nätterna och dödar folk med sin köttyxa. Hans partner Wnche (Maja Baaserud) följer aldrig med honom ut längre utan sitter hemma i den sunkiga lägenheten och pendlar mellan gråt- och raseriattacker. Livet är oändligt dystert och Kjetil tycker inte ens det är kul att mörda längre.

The good old days.

Som utlovat gräver vi vidare i filmkollektivet Blaests katalog efter att ha sett den sköna Sister Hell (2015). Norrbaggarna levererar igen med denna gråa ångestskildring av ett seriemördarspar vars förhållande går utför.

Lägenheten må vara sunkig men verkstaden är fint dekorerad i alla fall.

Även här bjuds vi på ett gediget hantverk från alla inblandade. Man har arbetat omsorgsfullt med detaljerna och den färgsnåla färgkorrigeringen adderar till den dystra stämningen. Ska man gnälla lite också (och det ska man ju) så är väl slutet en aning förutsägbart.

BETYG: 5/7 Snygg och välgjord mörk relationskomedi.

Myshemmet

Myshemmet...

Lite sexigt blir det.

Men så kommer gråten.

Exakt så här känner vi när tekniken börjar strula.

Teaser


Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar