What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 15 januari 2017

ZOMBIE ISLE (2014) USA, 110 minuter. Regi: Robert Elkins.VM i amatörzombiefilm

Det är 1978 så den överexponerade videon har en massa scratch-filter...

Några college-studenter åker tillsammans med sin biologilärare ut till en mystisk ö som av någon anledning inte finns utsatt på några kartor. Kanske har det något att göra med de hemliga experiment armén sysslade med där..?

Kapten på båten har en krok. Roligt?

In i zombieträsket igen och den här rullen för tankarna till sådana gamla amatörklassiker som Andreas Schaas "Zombie '90". Tyvärr är den här våfflan långt ifrån lika rolig som den men ungefär på samma amatörnivå.

Snygg kikare i alla fall.

Den här ska utspela sig 1978 så alltså har man smackat på en drös billiga effekter med repor, blobbar och ljusläckage för att få den rätta "70-talsstämningen". Det är bara ett i raden av fail man gör. Självklart är inte heller kläder och annan rekvisita det minsta trovärdiga heller utan folk är klädda i löjliga peruker och annat trams. Detta kan bero på att man även har den äckliga glimten i ögat här och där.

Detta bådar alltid gott.

Ljudet är en historia i sig då soundtracket ofta dränker dialogen och i vissa fall har bakgrundsmusiken så mycket bas att dialogen som ligger på distar! Skitsnyggt. Värst är ändå oförmågan att regissera och klippa filmen. Man skulle verkligen behöva eliminera mängder av överflödiga filmminuter som inte tillför ett smack. Hade man gjort det hade man kanske kunnat småle lite åt zombietokerierna som pågår. Nu blir det bara oändligt utdraget och tråkigt. Inte heller tar folk av sig kläderna så man vaknar till lite. Nej inte ens en galen nazivetenskapsman kan rädda rullen.

BETYG: 2/7 Alldeles för lång amatörhistoria som kunde varit smårolig om den varit någon dryg halvtimme kortare.

Autentisk 70-talsstil...i alla fall på Buttericks.

Nej nej, inte alls vad ni tror.

Tyvärr blir det inte roligare än så här.

Crystal Howell som även är makeup-artist kanske borde funderat på att täcka över de där tatueringarna. Eller de kanske är typiskt 70-talsaktiga?

Sköna zombier är det i alla fall.

Vissa av dem har rätt stora tänder.

En död person.

Barnet har lite svårt att stay in character.

Death by blyertspenna.

Hoppsan! När Crystal rycker ut pennan följer visst hela såret med.

Rätt livlösa jätteiglar.

Den sötaste zombien av dem alla! Cameo på "The Walking Dead" härnäst? Please..?

Meanwhile in the galna nazivetenskapsmannens labb.

Operation mindcrime?

Jamen vad tokroligt med denna mustasch som ser ut som en luddig bajskorv...😒

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar