What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 13 januari 2017

AUTUMN HARVEST (2014) Norge, 17 minuter. Regi: Fredrik S. Hana.Cthulhu kallar

Skandinaviskt vemod.

En fiskare (Oliver Hohlbrugger) är på väg att ta sitt liv efter att ha förlorat sin älskade. Någonting ute i havet ger honom dock möjligheten att få henne tillbaka. Priset är dock högt.

Ett rop från havet.

Vi fortsätter att bekanta oss med filmkollektivet Blaests kortfilmer och vi blir bara mer och mer imponerade. Den här gången är den svarta humorn vi såg i Sister Hell (2015) och Angst, Piss & Drid (2013) ersatt med en tung dysterhet i en karg värld. Klassiskt skandinaviskt mörker à la Bergman. Våra tankar går faktiskt till Béla Tarrs "Turinhästen". Lugn, det är inte en 29 timmar lång kortfilm det här utan vi tänker främst på det snygga fotot och den ytterst sparsmakade dialogen. Att den här rullen är i svartvitt gör förstås sitt därtill.

Vackert ljus.

Vi är inte speciellt hemma på H.P. Lovecraft men det hindrar oss inte från att se den direkta kopplingen till dennes verk. Det är ju inte helt omöjligt att detaljer flyger oss över huvudet då vi inte är bekanta med referenser till författarens universum. Samtidigt är det här också en klassisk fausthistoria. I vilket fall är den mycket sevärd.

BETYG: 6/7 Vackert, mörkt och våldsamt.

Dags för skörd!

Aj.

Lite Fulci-aktigt.

Hellooo doggie! Who's a happy doggie?

Goda råd delas ut.

Ett gott dagsverke.

Ett tufft jobb dock.

Ömhet på stranden. "Härifrån till Evigheten"?

Teaser


Hela filmen.2 kommentarer:

  1. I want to send you a movie from Brasil for you to review, please give me your email. (I can't find it at the page)

    SvaraRadera
  2. ,y email, in case you see this some day: bulhorgia@gmail.com
    the movie is this one:
    http://severed-cinema.com/g-reviews/good-morning-carlos-bulhogoria-productions

    SvaraRadera