What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 25 januari 2017

DER GOLDENE NAZIVAMPIR VON ABSAM 2 - DAS GEHEIMNIS VON SCHLOSS KOTTLITZ (2008) Tyskland, 46 minuter. Regi: Lasse Nolte.Kattguldsvampyr

Självklart börjas det med ett bögskämt.

De tokiga nazisterna håller återigen på med sina ockulta experiment och denna gång har de lyckats framställa en kår av vampyrsoldater. Den oerfarne kapten Blazkowicz (Daniel Krauss) skickas till SS hemliga slott för att finna ett sätt att besegra dem.

Snygg död i alla fall.

Som ni redan listat ut av titeln kan det här bara sluta på ett av två sätt: Antingen får vi en rolig over the top-historia som kärleksfullt hyllar en handfull subgenrer eller så blir det inbakad bajspannkaka av allt. Eftersom Nick Noltes brorsa Lasse Nolte (Okej, han är inte brorsa...) bekräftar fördomen om tyskars brist på humor blir resultatet dessvärre alternativ två.

Gulligt sigill den där SS-kåren har.

Redan i filmens inledning blir vi varse om nivån då man hänger sig åt rena rama buskiskomedin och blåser på med halvtaskig CGI. Tyskars generella humornivå tycks fortfarande ligga ett sekel efter resten av västvärlden. Hade man skalat bort detta element hade man trots allt haft en hyfsat charmig rulle. Det är ju ändå rätt ambitiöst med kostymer och miljöer. Nu är vi ju på Udda Film inte heller speciellt förtjusta i moderna vampyrer men även det kunde ha passerat i en kortfilm som denna. Däremot uppskattar vi ju alltid ockulta nazister men tyvärr missbrukas dessa charmknuttar denna gång.

BETYG: 2/7 Kunde ha varit en skön rulle med det konceptet men perverteras av tysk humor.

Tysk folklig ockultism.

Här känner vi äntligen igen den tyska folksjälen!

Skönt att tyskarna kan börja skämta om nazismen men att de går så här långt, ja det trodde man ju inte.*

Populär byst det där. Kanske rent av populärare än traditionella mjuka byster under åren 1933-1945.

I det här rummet finns James Brown och Funkadelic. Jaså inte det..?

Tysk korv...

Ful modern vampyr - stilistisk inramning.

För en renrasig tysk räcker inte en golden shower. Här krävs ett ordentligt bad!

Trailer

*Detta får väl ses som undantaget till vår kritik angående den förlegade tyska humorn. Här är det smaklöst och kontroversiellt. Pluspoäng för det!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar