What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 18 januari 2017

DEATH WALKS ON HIGH HEELS (1971) Italien/Spanien, 108 minuter. Regi: Luciano Ercoli.Giallo light

Ingen bra idé att raka sig med stilett.

Strippan Nicole (Nieves Navarro) får hotfulla samtal från någon som vill åt diamanter hennes juveltjuv till far stal före sin död. När hoten manifesteras i fysiskt våld lämnar Nicole Paris och sin oduglige pojkvän Michel (Simón Andreu), som hon f ö misstänker ligga bakom hoten, och flyr med en rik läkare (Frank Wolff) till den engelska landsbygden. Friden blir dock inte långvarig då den hotfulle personen dyker upp även i England och har döden som följeslagare.

Dessa onda typer med sin märkliga blå ögon.

Det blir inget stil-VM i denna film men stämningen är rätt gemytlig ändå. Mördaren må ha svarta handskar och en fin rakkniv men balaclavan han har känns mer Baader Meinhof än en typisk giallo-psykopat. Gulligt med röstförvrängaren dock.

Det eviga kvinnliga vresandet.

Även våldet är nedtonat förutom ett mord och Ercoli har lagt mer krut på det erotiska. Innan ni börjar famla efter toarullen eller kanindildon ska vi kanske påpeka att det inte heller är en total sleaze-fest utan det bjuds bara på en del lättklätt och sexiga situationer. Tyvärr för oss fluktflåsare på Udda Film är damerna inte våran typ men men, man får vara glad för initiativet i alla fall.

Lite blackface blir det också.

Storyn rullar på rätt bra och sedvanliga villospår slängs in här och där. Ercoli kan inte låta bli att slänga in lite humor här och där också, men lugn, det går aldrig överstyr med det. Det handlar mer om märkliga situationer som -MINOR SPOILER ALERT- när Michel spyr ut genom ett fönster och då rakt på en poliskonstapel som råkar stå där. Det märkliga är att snuten inte reagerar på detta och ett par scener senare måste bli tillsagd av ett befäl att snygga till sig. Klart stoisk konstapel!

BETYG: 4/7 Rätt svag fyra men filmen är ju helt okej så vi känner oss generösa.

Är detta verkligen kosher på en strippklubb?

Hon behöver hjälp att bli vit igen.

"IIIIIIHHH! Jag föredrar naturlig behåring!"

"Lämna min mössa ifred!"

De där känner vi igen.

Farbror blir helt hypnotiserad av skeendet.

Farbror är helt till sig.

Dam med ful peruk njuter av sin sensuella makt.

Luciano Rossi ser alltid lika stökig ut. Här med extremt trött katt.

Vadan denna intensiva blick Luciano?

Aha, okej.

Extreme fönsterflukting.

Ett skapligt omaka skvallerpar.

"Va fan är det här??? Det är ju inte J&B..."

Ett svårt fall av spermaöga. Omedelbar operation krävs!

Någon gillar visst inte att bli betäckt.

Tittut!

Märkligt. Ingen J&B bland de flarrorna heller. Nåja, snygg mås i alla fall.

"Oh yeah baby...U really F-I-N-E fine!"

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar