What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 21 februari 2017

THE BLOODSTAINED BUTTERFLY (1971) Italien, 98 minuter. Regi: Duccio Tessari.Livsfarliga Bergamo

Det som är giallo med den här filmen är ungens regnkläder.

När en ung kvinna mördas i en park åtalas sportankaret Marchi (Giancarlo Sbragia) för dådet. Men varför fortsätter mördandet när Marchi sitter inspärrad?

Är det kommissarie Clouseau som är mördaren?

Nu är definitionen av en giallo ganska flytande men i våra ögon är detta mer en reguljär kriminalhistoria än en giallo. Vi nämner detta för att en giallo var exakt vad vi förväntade oss att se när vi drog igång den här filmen. Vi är däremot inte speciellt besvikna trots att detta är en väldigt soft mordhistoria.

Bloodstained butterfly? Snarare en stilett.

Till att börja med är detta en total reklamfilm för Bergamo och den väldigt vackra gamla delen av staden där en av våra redaktionsmedlemmar haft nöjet att strosa omkring. Mysfaktor alltså: check. Gianni Ferrios soundtrack är coolt och smälter fint ihop med de murriga 70-talsbilderna. Sedan kanske faktumet att vi precis genomlidit en riktig amatörkalkonfestival här på Udda Film får denna rulle att framstå som ett mästerverk.

Ah! Den sköna funicolaren.

Morden i sig är ganska tama och det är inte heller överväldigande mängder nakenhet men det finns lite sleazighet ändå i form av vissa karaktärers beteende. Roligast är väl med vilken axelryckning manschauvinismen får frodas.

BETYG: 4/7 Ingen världsomvälvande film men ändå rätt trevlig.

Under älskogen kommer hatet...

...galenskapen...

...vansinnet...

...vreden!

...och ångesten...

Mera giallo.

Nämen visst. *host host Jeffrey Dahmer host*

En klassisk kobra.

Jorå! Visst finns den med.

Vad gör farbrorn egentligen med den unga tösen???

Jaha. Okej.

Det vackra Bergamo! Det ser fortfarande likadant ut.

Teaser

Trailer

Gianni Ferrios fina tema.

Mer av det sköna soundtracket.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar