What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 februari 2017

THE SCORPION WITH TWO TAILS (1982) Italien/Frankrike, 97 minuter. Regi: Sergio Martino.Etruskhärva

Paolo Malco! Är det en Fulci-film?

Av en händelse börjar Joan (Elvire Audray) drömma mardrömmar om etruskiska offerceremonier samtidigt som hennes make arkeologen Arthur (John Saxon) undersöker etruskiska gravar. Hemska saker händer och Joan reser till Italien för att få klarhet. Samtidigt förvandlas hennes mardrömmar till påträngande visioner.

Maggots! Ja, det måste det vara.

Vi klämmer ytterligare en Martino-rulle men det skulle lika gärna kunna ha varit en sockerfri Fulci-våffla. Jodå. Filmen ser ut som en av Fulcis mer förglömliga produktioner och har dessutom Fabio Frizzi som musikansvarig. Musiken, faktumet att Paolo Malco har en av huvudrollerna och överanvändandet av maggots gör att man direkt skulle kunna tro att Fulci fisit fram den här skapelsen. Nu är det inte så och den totala bristen på gore kanske skvallrar om detta. Tyvärr ingen nakenhet heller, så ryktet om att detta egentligen är en nedklippt TV-serie kanske stämmer?

Eller..?

Förutom de fina miljöerna och Frizzis sköna musik är detta en ganska trist historia. Ja t o m Frizzi verkar ha halvsovit sig genom denna film då ett stycke låter förvillande likt hans bidrag till Fulcis "The Beyond" och ett annat låter lite väl Goblin. Skit samma i våra öron då vi ändå gillar Frizzi. Man kan också fråga sig vad John Saxon fick för att endast agera affischnamn. Hans medverkan är tämligen kortvarig och förmodligen tog han sitt gage och njöt av lite gratissemester i Rom eller något.

John Saxon. Blinka och du missar honom.

Till en början gillar vi den här rullen men tröttnar efterhand då inget kul händer. Den hade mått gott av ett gäng etruskzombier och en flashback till en etruskorgie (Okej, det var romarna som var kända för sina orgier men det är väl inte så noga?).

BETYG: 2/7 Vi kände oss till en början generösa nog att ge den en trea men ångrade oss vartefter filmen led.

De där två tornen.

"Show more leg!" Typiskt fotografäckel.

Lite svårt att visa mer kanske?

Inte alls störande att en farbror ställer sig mitt i bilden.

Ja, du må bli förvånad herr fotograf men folk ÄR faktiskt så jävla dumma i huvudet.

♬"Duuu lilla maggotöga..."♫

Var det nån som sa "maggotöga"?

Den här anonyma kvinnan är duktig på att totalt överspela med kroppsspråket.

Fotografen har ovanligt stirrig blick - även för en fotograf.

Elvire gör väldigt ofta så här.

Kan det vara alla maggots?

Eller så har hon lärt sig det på acting school.

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar