What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 23 februari 2017

THE STRANGE VICE OF MRS WARDH (1971) Italien/Spanien, 96 minuter. Regi: Sergio Martino."Oooooh - Vienna!"

Edwige ger bilden av den misshandlade kvinnan en vackert ansikte.

Julie Wardh (Edwige Fenech) anländer i Wien med sin make som har affärer där. Julies sadistiske ex-pojkvän Jean (Ivan Rassimov) gör sig då påmind men Julie vill inte längre veta av hans våldsamma natur. Samtidigt råkar en mördare härja i staden och denne börjar snart fokusera på den uttråkade Julie. Hon börjar även uppvaktas av den stilige playboyen George (George Hilton) vars charm hon i längden inte kan motstå. Hon får dock bittert ångra sin romans när mördaren ringer och utpressar henne över hennes snedsteg. Julie misstänker direkt sin ex-pojkvän men vad ska hon göra åt saken?

Spejsad lägenhet.

Giallo-klassikerna avlöser varandra här på Udda Film. Återigen dyker den vackra Edwige Fenech upp i huvudrollen och tillskansar därmed automatiskt filmen en extrapoäng. Förutom det är vi inte överexalterade av denna rulle. Missförstå oss rätt. Detta är en mysig giallo med jetsettiga italienare, en del naken hud och en elak Ivan Rassimov så det är helt klart en skön våffla men vi kan väl inte direkt hålla med om de hyllningar filmen generellt fått motta. Det beror kanske på att vi inte är dyngtorska på genren och är väldigt snäva i vår tolkning av vilka element som ska vara med.

Gräsligt badrum...men vem fan tänker på det?

Det är dock i vanlig italiensk ordning väldigt snyggt med vackra miljöer och fint kameraarbete. Lagom sleazigt blir det också, särskilt när partybrudar i pappkläder river dessa av varandra. Man hör genomgående under filmens gång suckar i Udda Filmsoffan "Vad vacker hon är..." när huvudpersonen dyker upp. Så vi är inte helt svårflirtade.

BETYG: 4/7 Lagom skön giallo som lyfts av Fenechs stjärt...förlåt - stjärnglans.

"Tihi, fnitter. Då måste vi ju slita sönder dem. Tihi."

De hippa partygästerna samtycker.

Plötsligt denne elake figur.

Vadå "inte papperstrosor"? De måste av ändå!

Plötsligt dyker elake Ivan upp i en mardröm.

Shaving time.

Nämen se där - en duschscen.

Illa riktad mens.

Det står henne upp i halsen.

Detta badrum har coola planscher istället för gräslig kakelutsmyckning.

Resultatet av klassisk tonårsrakning.

Innan mobiltelefonens intåg hade man rakknivar med inbyggd ficklampa istället.

Skojiga ljudeffekter när djuren gör entré.

Stigma kan faktiskt vara kul.

Här du Martin Timell, lite gaffa kan snabbt täta vilket fönster som helst!

Teaser

Trailer

Hela filmen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar