What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 4 juni 2018

LA MALAVITA ATTACCA... LA POLIZIA RISPONDE! (1977) Italien, 95 minuter. Regi: Mario Caiano.Polizzzzz...iotteschi

En begravningsprocession drar förbi.

En maktkamp mellan gangstergängen i Rom har brutit ut vilket resulterar i en våg av mord. Kommissarie Baldi (Leonard Mann) hamnar mitt i våldscirkeln när han försöker återupprätta lag och ordning.

John Steiners gaydar går på högvarv!

Gangstrar som mördar varandra i Rom = Upplagt för filmfest! ...eller? När våfflan drar igång inser vi att vi kommit över en spanskdubbad version vilket genast ger en vinballestämning. Vi har inget emot dubbade filmer, inte heller uselt dubbade som denna, men då helst på engelska. Möjligtvis på tyska för komisk effekt. Det förtar stämningen när en italiensk film är på spanska eller vice versa. Det blir särskilt beklämmande när det är något så italienskt som en poliziottescho-film. För att göra saken ännu lite roligare saknas textning i vissa scener och vår spanska är inte den bästa.

De blir av någon anledning kränkta.

Bortsett från ovan cockblocker, har inte filmen alla förutsättningar för att lyckas? Alla ni trogna Udda Film-läsare (Ha ha ha! Ursäkta det usla skämtet...) vet att våra retoriska frågor alltid mynnar ut i ett nekande svar och vi har ingen smart twist att erbjuda i detta fall heller. Den här rullen har verkligen inte mycket att komma med. Trots att man är i Rom har man inte mycket till coola miljöer att bjuda på. Musiken, som genren är känd för att glänsa med, är mestadels intetsägande. Karaktärerna är helt ointressanta och ocharmiga. John Steiner som kaxig uppstickargangster känns helt malplacé då han lämpar sig bättre som slajmig eller fjollig typ. Blod och sex kan ni glömma förutom några blygsamma squibs när någon blir skjuten. Next!

BETYG: 2/7 Knappt en tvåa men filmen är trots allt inte genomusel.

Apropå gay, John.

Vadå? Ser väl ut som vilket kinesiskt kylskåp som helst!

Het filateli-action bjuds det på!

Roms Freddie Mercury gör ett framträdande.

När man snålar in på handikapphissen*.

Ha! Ni trodde väl ändå inte att man skulle bli blåst på gialloblasken?

Filmens inledning. Här tror man fortfarande att det kan bli rätt coolt.

Hela rullen - på originalspråket! 😛

*Ja ja, vi vet att det i skrivande stund heter "funktionsvarierad" (detta kan vara ändrat när ni läser detta!) men vår fråga till språkuppdaterade människor är: Gäller detta även i sådana här kombinerade ord? "Funktionsvarieradhissen"? Känns ju inte direkt som om det lirar...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar