What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 10 juni 2018

A CANDLE FOR THE DEVIL (1973) Spanien, 87 minuter. Regi: Eugenio Martin.Brist på både djävlar och stearinljus

Take that!..alla veganer.

Två systrar driver ett litet gästhus i en by i Spanien. Deras kristna moral hamnar snabbt i konflikt med de unga brittiska gästernas mer avslappnade livsstil. När de bryskt avhyser en gäst som solbadat alltför utmanande på deras takterrass råkar de av misstag knuffa henne in i ett trappfönster så hon dör. Kort därpå dyker solbadarens syster (Judy Geeson) upp och förvånas över sin systers märkliga försvinnande. Plötsligt är det dock fler som börjar försvinna.

Det är en sjuhelvetes kickass köttyxa hon har.

Mer spanskt på Udda Film. Då vi försöker hålla oss borta från all förhandsinformation rörande filmerna vi ska se som kan fylla våra huvuden med förutfattade meningar blev vi lite förvånade över att det inte var en satansvåffla vi kollade på. Titeln räckte uppenbarligen för att ändå fylla våra lättledda skallar med förutfattade meningar. Ack, det gamla tricket! Nu visade det sig att ondskan kom från diametralt håll där Herren Gud fick agera ursäkt för systrarnas moralkorståg. Det är ju minst lika kul det!

Varför så uppspelta ynglingar?

Kristen moral är ofta ett kul tema och skojigast blir det när den urartar i våldsdåd och mord. De två MILF:iga systrarna brottas på olika sätt med denna moral då äldre systern är den drivande och aggressivaste av dem medan den yngre är mer skuldtyngd. Bakom äldre systern Martas (Aurora Bautista) fanatiska yta gömmer sig en sviken brud som dumpades av sin fästman p g a en yngre frisläpptare kvinna. Följaktligen är alla dessa brittiska turisttjejer i sina hotpants och minikjolar horor. Yngre systern Verónica (Esperanza Roy) försöker vara dygdig men passionen tar över när hon hamnar i sin 20 år yngre älskares famn.

Ånej... En sedeslös hoppa! För det är väl inte davidsstjärnan de reagerar på?

Även om storyn är lite tunn beträffande systrarnas bortförklaringar över alla gästers plötsliga försvinnande är det en riktigt mysig filmupplevelse med en mycket trevlig inramning av miljö och José F. Aguayos foto. Skådespeleriet är lite bättre än i de flesta europeiska exploitation-skräckisar från denna era. Det blir inte superblodigt utan de bestialiska dåden sker mestadels underförstått. En del nakenhet bjuds det även på och guldstjärna går till produktionen för att man redan under tidigt 70-tal vågade visa att även kvinnor över 25 år är åtråvärda. Det mest kontroversiella i filmen är -SPOILER ALERT- när Marta råkar snubbla över ett gäng badande pojkar och män. Hon kan från sitt gömställe i buskarna  inte slita ögonen från penisarna som dinglar framför henne - och då även prepubertala pojksnoppar... Detta leder till en härlig scen där hon springer därifrån, genom grenigt buskage som river och sliter i hennes kläder och hy. En fantastisk uppvisning av poetisk självspäkelse!

BETYG: 5/7 Ja okej då, det tippar med viss tvekan över till en femma då vi kom på oss själva med att faktiskt dröja kvar lite i sinnet med filmen. Den känns lite speciell trots tidvis banalitet.

Inte bara är hon okristlig hon är även....HORA! Indignationen vet inga gränser.

"Skyl dig din HORA! Gör inte vårt gästhus till ett HORHUS!!!"

Herren kräver blod.

Marta kikar försiktigt ut men jo, byn ser fortfarande väldigt spansk ut.

Skaplig arsenal.

De har även eget krematorium. Är det en Topf & Söhne-ugn månne?

En busslast engelska turister.

Spansk farbror får livslusten tillbaka.

Vad är det för HORbadande i fontänen?😱

Marta spyr i munnen - för det skulle Jesus ha gjort.

Den kvinnliga blicken landar på...

...brittiskans HOR-shorts.

Men vad i hela det svavelstinkande helvetet pågår här?! Systern Verónica begår...HOR!

Marta har fått syn på nåt.

Unga män och pojkar (!) med dinglande kön.

HORtankar börjar ta form och den smutsiga saven börjar rinna.

"Aahhhrrghh...måste...späkas!"

Hon stinker av HOR på sin skamliga hemfärd. Ja till den grad att byrackorna tar omvägar runt henne.

HORAN i henne har lockats fram.😢

Hon HORAR sig framför spegeln.😭

Såja, tillbaka i sitt dygdiga och dömande jag igen.

Se, där går den där HORAN och sår sina frön av osedlighet.

För ett ögonblick försvinner gubbarnas dödslängtan och ersätts med ett mysigt "hö hö"-tillstånd.

Neeej! Gör inte den söta åsnan till en HORåsna.😢😩😫

Har du verkligen rätt att ropa "#metoo!!!" när du är klädd som en HORA Marta? Den sedeslösa slampan går genast till lebbattack.

Jo det är säkert. I Spanien har de sån nyans på blodet.

Plats för ett mensskämt?

Blod, svett och tuttar. Ka-tching!

Hotellfrukost.

Klart civiliserad mobb. Inte en grep eller fackla så långt ögat kan nå. Kan inte vara SD det där inte.

Trailer

Hela rullen, om än i något kortare version.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar