What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 29 juli 2018

LADY PSYCHO KILLER (2015) USA, 81 minuter. Regi: Nathan Oliver.♫"Åh åh åh tjejer..."♬

Ron Jeremy spelar sig själv - som vanligt.

Ella (Kate Daly) är en ung tös som är på väg att bli kvinna. Nya känslor bubblar i hennes kropp och en lust har väckts som hon behöver utforska. Hon behöver börja träffa killar och män för att stilla den passion som brinner i henne. Problemet är bara att hon kroppsvätskan hon är ute efter är röd...

I denna freeze frame säger voiceovern: "Isn't that the face of a man who deserves to die?". Det var faktiskt lite småkul.

Detta är en film som vill väldigt mycket. Den är faktiskt lite ovanlig och har i inledningen vissa lovande element. Men att göra tarantinoesque svart humor där huvudpersonen kör en slags Scorsese-första-person-voiceover med dåliga skådisar är inte helt lyckat. Den här rullen bjussar på rena rama all star-uppställningen av aktörer som borgar för C-produktion. Kungen bland dem är förmodligen Malcolm McDowell som med undantag för en roll i "Entourage" har ett hiskeligt CV sedan "Clockwork Orange". "Superstjärnan" Daniel Baldwin dyker också upp i en försumbar roll och för att verkligen ge denna våffla en aura av klass återfinner vi The Hedgehog: Ron Jeremy i en roll som strippklubbsägare. En som faktiskt kan skådespela men ändå bara gör trash-filmer är Michael Madsen. Här utklassar han medaktörerna i en skojig roll som universitetslärare. Tyvärr då för den gode Madsen utsätts han för ett kasst manus och stundtals hiskelig regi, som i hans sista scen där han för en dialog med Kate Daly. Herre jösses så pinsamt uselt. Det var på en sådan klassisk kalkonnivå att gapskratten studsade fram och tillbaka i Udda Film-soffan.

Vi hade aldrig så här coola lärare på universitetet.

Vi vet inte riktigt hur man skulle kunna ha räddat denna film, förutom att kanske sparka ut upphovsmannen. Vi hade väl gärna sett att man kanske tog det här med reverserade könsroller hela vägen och det skulle då betyda att alla de manliga offren givetvis skulle behöva näcka innan de slaktas. Morden var dessutom väldigt lama och inte ens när -SPOILER ALERT- Daly frenetiskt klipper McDowell i magen med en häcksax känns det magstarkt (sorry...)

BETYG: 2/7 Regissören var något på spåren men misslyckas monumentalt att göra något bra av det.

Ledsen tonåring och ledsen hundvalp. Helloooo puppy!

Hon är verkligen psycho! Vad gör hon med det arma låtsasdjuret?

Hm, vilken åldrad hand som smeker hennes fejs.

Nämen titta! Den tillhör ju Malcolm McDowell, som gör sitt bästa för att likna Andrei Tjikatilo.

LOL. Proffsig set design.

Malcolm is gettin' his creep on!

"Vadå??? Va fan snackar du om, Tjikatilo-lookalike?!"

Tösen borde ägna sig åt kannibalism också så hon får lite psycho-hull.

Skiiitbra idé att slänga likdelar i en bäck som är 10cm djup.

Tyvärr F!, jämställdheten har inte kommit så långt att snubbarna näckar.😪

Ett montage som vill vara coolt, men....syyyynd!

Hi Daniel Baldwin! Bye Daniel Baldwin.

Det må kanske inte se så skoj ut men denna scen är cringe-härlig.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar