What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 4 september 2018

COOL CAT SAVES THE KIDS (2015) USA/Mexiko, 75 minuter. Regi: Derek Savage.



Eller gör han det?

Aha! Karaktären har producerat?

Häng med i Cool Cats (Jason Johnson) glada vardag där vår hjälte sjunger, dansar och har kul med sina kompisar. Det enda smolket i bägaren är den elake mobbaren Butch the Bully (Connor Dean) som hela tiden försöker förstöra för Cool Cat och hans vänner samtidigt som han har dåligt inflytande på de andra barnen.

Jaha, det finns en bakgrundshistoria? Det är därför manuset är så genomtänkt! Verkar dock som Daddy Derek är en katt i boken...

Efter att ha avnjutit Cool Cat Finds a Gun (2013) var vi mer än redo att kasta oss över en långfilm med den minst sagt flåshurtige orangea katten. Det "roliga" är att det inte är mycket till långfilm då endast längden på filmen kvalificerar den för denna kategorisering. Man begriper ju efter ca tre sekunders tittande på ett Savage-verk att karln inte är kapabel att tota ihop något vettigt. Eftersom han självklart skrivit manus till våfflan kan man ju förstå att eventuella trådar kommer vara silkestunna men enligt eftertexterna har han dessutom fått hjälp med manuset av en Tiffany Tavares. Trots detta har dessa två kloka huvuden inte lyckats pressa fram en sammanhängande historia. Vad vi bjuds på är istället vardagsklämkäckeri avbrutet av Butch the Bullys nidingsdåd, ett långt sjok med musikframträdanden, en helt irrelevant medverkan i en parad och bäst av allt: Hela "Cool Cat Finds a Gun" inpressad efter 52 minuter!

Hoppsastegen indikerar att barnet är lyckligt.

Som ni förstår tillhör det snabba återseendet med Butch the Bully filmens höjdpunkter. Tyvärr har han ett talfel så det är lite svårt att höra vad han säger i vissa repliker men han är noga med att ofta påpeka att han ÄR en mobbare, så att vi aldrig ska glömma det. 😄 Eftersom ovan nämnda musikframträdanden tar upp så mycket av filmtiden betyder det även att Butch the Bullys medverkan reduceras vilket förstås är hemskt. Han är ju så elak att han ger Cool Cat mardrömmar!

Tummen upp för det, Daddy Derek!

Att det är långfilm betyder helt enkelt att det är så mycket mer av kalkoneriet. Allt från kameramäns skuggor till superkass ljudmix med den klassiska brusskillnaden mellan klipp. Detta trots att två pers tydligen jobbat med ljudet. I en scen har tydligen Cool Cat en mygga under tishan och slår sig då självklart på bröstet, utan att någon tycks reagera på att han boxar på micken...

Cool Cat i en av många bipolära toppar.

Vivica A. Fox är tillbaka som den "råtthåriga" flickans mamma (?) men tyvärr verkar Eric Roberts ha nöjt sig med PSA-klippet i förra filmen så hans vackra nuna syns inte till.* Han är däremot ersatt av en kändis med ÄNNU lägre status, nämligen Erik Estrada. Hans långa TV-karriär tycks ha gått i stå. Tur då att Derek Savage ringer så han kan stå och fyra av repliker med tjackfladdrande käke.

BETYG: 6(-)/7 Ja, ju mer man kollar på Cool Cat (och framför allt Butch the Bully!) desto roligare blir det.

Oj, nån smyger på Cool Cat och hans hoppsakompis.

Det är ju Butch the Bully!!! Här har han tonat ner det Hong Kongska huvudkastet.

Butch the Bully influerar andra barn - på ett dåhhh-ligt sätt.

I ett anfall av bipolär lycka övertygar Cool Cat de influerade barnen om hur fel de handlar och trots att de inser det och ställer allt till rätta blir det konsekvenser vi kommer att återkomma till. Stay tuned!

Trots misslyckandet kan ändå Butch the Bully bjussa på ett omotiverat hånskratt.

Plötsligt får Cool Cat spasmer. (Notera rörelseoskärpan i benet)

😆

Samtidigt i en österrikisk källare.😶

Cool Cat: Bipolär narcissist.

Han har hemska mardrömmar.

Värst vad gay "Dreamland" är. Betyder det alltså att Cool Cat är homofob?!😱

Fasansfulla mardrömmar om att vara fast i en green screen-verklighet med en hånskrattande Butch the Bully!!!

Ironiskt nog tvingar panikångesten Cool Cat IN i garderoben.🌈

När han vaknar får han spasmer.

Hoppas Alice är stolt...

...när han är på samma nivå som Cool Cat.

Day of the Living Dead Cool Cat.

En film för de äldre barnen: "Cool Cat Discovers his Morning Wood".

När Cool Cat vill höra bättre kupar han handen bakom kinden istället för örat.

Så här "skriver" Derek Savage musik. Av eftertexterna att döma likställer han musikskrivande med att repetera ord på en skärm.

Komplexiteten i den här texten får The Mars Voltas diton att framstå som enstaviga rim.
"All lack of talent and self-perception makes Derek a Cool Cat.
All lack of talent and self-perception makes Derek a Cool Cat.
All lack of talent and self-perception makes Derek a Cool Cat.
All lack of talent and self-perception makes Derek a Cool Cat.
All lack of talent and self-perception makes Derek a Cool Cat...."

När hiten sen framförs är det en helt annan text, till hälften på spanska (Hoppsan! På tal om The Mars Volta...). Kul också att "musikförfattaren" Savage inte ens kan skilja på bas och gitarr när han ska mima till musiken "han" skrivit.

Derek är mäkta stolt över sin autograferade Kramer. Ja, så stolt att en helt meningslöst sekvens var tvungen att petas in i filmen bara för att visa upp Van Halen-guran samt för att nära hans gamla rockstjärnedrömmar.

Inte nog med denna musikavstickare! Nä, Cool Cat måste direkt efter även slakta hiphop-genren med ett green screen-framträdande som skulle gjort David Hasselhoff stolt.

Stolta föräldrar. Mama Cat med botoxläpparna gör sin version av Usama bin Laden-imitationen.

Det föranleder en ny bipolär topp.

Vi zoomar in lite i bilden så att kvalitén fuckas upp en smula.

Cool Cat är ett barn med körkort. Det är mer än vad vissa medlemmar av Udda Films redaktion har. Hey-O!!!

Fejk-Dr. Brown blir uppenbarligen lite irriterad på Cool Cat och knuffar bort honom från "Tillbaka Till Framtiden"-bilen.😅

Cool Cat tillsammans med världens creepigaste Elmo-ballong.😬

Kolla! Daddy Derek har tjackat en dyr kamera.

Som den filmskapare han är vet han att det viktigaste att tänka på när man filmar är - att posera.

Endast då kan man få så fantastiska bilder som denna.

Akta dig Cool Cat! Det verkar som om Lasermannen försöker få dig på kornet.

Här sitter Vivica A. Fox och Erik Estrada och krökar.

Afroamerikanska Vivica och latino-Erik verkar ha väldiga fördomar runt Butch the Bullys utseende...

...men är det verkligen fördomar när det visar sig vara helt rätt?!

Cool Cat "cris evrytiem".

Det nidingsdådet får Vivica och Erik att sätta groggen i halsen.

Butch the Bully blir jagad på flykten men finner ändå tid att släppa loss det mest flagranta hånskrattet hittills.

Den där animationen känner vi igen...trots att den nu går baklänges.

Vad gör det att hela "Cool Cat Finds a Gun" repriseras inuti den här filmen när vi återigen får stifta bekantskap med konstapel Crest, känd från filmer som "Young Cheerleader Swap n' Swallow 2" och "Teens too Pretty for Porn"?

Minns ni detta barn som influerades av Butch the Bully? Tydligen blev han tagen av snuten och sedan misshandlad av sin mor, men det var ju bra! För då lärde han sig minsann sin läxa...😳

Cool Cat spelades alltså både av sig själv (!) och av Jason Johnson? En filosofisk fråga man självklart ställer sig när man påminns om skådespelaren inuti kattkostymen är: Har han någonsin knullat med kostymen på? Om inte kompenseras det säkert av ett gäng österrikare som älskat i liknande kostymer i sina källare. För att inte tala om vad Daddy Derek kan tänkas ha gjort med kostymen ifråga...

Mästerlig trailer!

Njut här av "Cool Cat Loves to Rock"!

Lite BTS med en tjackig Erik Estrada.

Grattis! Ni har just plöjt igenom det längst inlägget i Udda Films historia. Tänk vad dessa fantastiska visionärer kan inspirera oss. 💗☝

*Trots att hela "Cool Cat Finds a Gun" är inpressad i slutet av filmen är PSA-meddelandena bortklippta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar