What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 23 september 2018

TOYS KILLER II (2002) Italien, 18 minuter. Regi: Fabrizio Spurio.



Dockleken fortsätter

Ondskan lever!

Fyra år efter mordet på hans Barbie-flickvän börjar Stratos hämta sig och kan gå vidare med sitt liv. Han träffar en ny vän...eller är det mer än så? Ondskans makter tar också nya former och är redo att utkräva mer blod.

Stratos sörjer sin döda flickvän.

Jepp! Vi står bi våra maniska idéer, så vi har plikttroget plöjt vidare i den här ultraamatörmässiga filmserien. Vi kan väl direkt säga att det inte har hänt mycket på de fyra år som passerat mellan första filmen* och denna. Det är ändå ett litet fall framåt då den mestadels gräsliga musiken är en aning mer följsam. Vi säger "mestadels" då Spurio snott bl a Goblins musik från "Suspiria" och oavsett vilken dynga man använder den musiken till är den ju trots allt bra. Spykaskaderna krockar dock i beigea och orangea stinkande fontäner i Udda Film-soffan när Enigmas world music-dynga sköljer över oss som en brun lavin. Tänk att man sisåhär 25 år senare återigen ska behöva plågas av Michael Kretin...förlåt - Cretus vämjeliga smet kryddad med jojkande indianer och en samplad (och våldtagen) Bonzo**.

Men Skeletor finns där för honom och tröstar till tonerna av Enigma.

Nåja, eftersom Alien blev mosad av en Motorola-kartong sist behövdes tydligen en ny mördare och inte denna gång heller har vi en susning om vem fanskapet till monster-action-figur ska föreställa. Nu när vi precis fått lära oss att muskelhjälten heter Stratos och hör hemma i He-Mans universum***. Monstret ser dock ut som Iron Maiden's Eddie iklädd någon löjlig Lordi-dräkt. En figur vi dock känner igen är Skeletor och han dyker upp som en tröstande vän till Stratos och homoerotiken vet inga gränser!

BETYG: 1(+)/7 Ett litet fall fram som sagt. Homoerotik är alltid bra men Enigmas musik tar direkt bort alla eventuella pluspoäng man skulle tänkas kunna ge.

Ja, det är fan på nivå med Smurfhits.

Stratos och Skeletor har en varm, nära och maskulin vänskap.

Vad är det där för Lordi-skrev?

Barbie-slampan bangar inte för lite finsk pung!

Om hon nu kan hitta nån... "Mmhh...får känna?"

"#metoo din HOOORA!"

Annat offer.

Ja, det är ett äkta "NOOOOOOOOOOO!!!"-ögonblick.

Hen är som sagt jävligt lik Eddie. Nån geek kanske har koll?

Från Eddie till rena rama Alice Cooper-showen.

Svar: Nej! Inget videoklipp denna gång heller.

**Ja, John Bonham från Led Zeppelin.
***Zzzzzz...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar