What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 september 2018

TOYS KILLER III (2003) Italien, 15 minuter. Regi: Fabrizio Spurio.



Det tar sig

Heilande figurer på balkongen.

Dockor och leksaker fortsätter att leva farligt när en mystisk blå plastlampa förvandlar alla till zombier. Skeletor tar tillsammans med sin brorsa upp kampen - på liv och död.

Plötsligt dyker en ondskefull plastlampa upp!

Vi kanske börjar vänja oss vid detta lättjans filmskapande? I vilket fall uppskattar vi denna tredje del betydligt mer en de två förra*. MYCKET har att göra med musiken. Inte nog med att det endast är bra låtar (Goblin och Iron Maiden), den har även en tillstymmelse till att bytas ut när det händer olika saker i bild. Vi märker samtidigt hur lätt vi manipuleras av vår egen musiksmak, men bortsett från det gör sig Goblins musik oftast mycket bättre till film än Enigma (Spyr i munnen när namnet uttalas). Klassiska hits från "Dawn of the Dead" och "Phenomena" gör oss genast på bättre humör. Det är också rätt skojigt när zombierna Skeletor ska möta dyker upp till Iron Maidens "Where Eagles Dare". Självklart skulle man kunna ha jobbat mycket bättre med musikaliska cues men detta är ändå ett stort kliv fram för den uppenbarligen late Spurio och hans vän(ner) - som vi dessutom får en ganska ordentlig glimt av som dockhållare.

Eftersom den påminner om ett blånande ollon kan inte barbien låta bli att ta på den.

Lättjan lyser även starkt vid diverse blodbad när blod hälls i handfat och man faktiskt ser skuggan av behållaren det hälls ifrån. Däremot har kreativiteten ökat en smula med ingående sexscener mellan barbiefigurer. Och ta oss fan om det är roligare att se dessa ultraamatörbarbiedockazombier** än många andra uttjatade och sönderexploaterade levande döda. Trots filmmakarens lättja bjussar han ändå på lite specialeffekter i form av en kort sekvens där ett "The Thing"-monster sprattlar lite i stop motion. Vad blir det härnäst, green screen? 😲😀

BETYG: 3/7 Skönt att det går framåt för Spurio.

Sen blir det åka av!

Ken-typen får smaka på lite face sitting.

Det lär inte vara några svårigheter med att deepthroata en Ken.

Vad i hela fridens namn?!

Bröderna Skeletor är on da case.

Zombieattack!

Creepy docka som ser ut som vilken "Paradise Hotel"-deltagare som helst.

Här är hon helt förskräckt. Det syns väl?

Zombier vs. Skeletor.

Ollonlampan har aktiverat nästa fas i ondskeevolutionen. Enter the Thing!

Nein, nein nein! Inget videoklipp denna gång heller.

**Sug på det ordet som aldrig tidigare yttrats i Universum!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar