What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 december 2018

GAYNIGGERS FROM OUTER SPACE (1992) Danmark, 27 minuter. Regi: Morten Lindberg.



PK-chock!

Nej, det är inte en dokumentär om Earth Wind & Fire.

Ett gäng homosexuella afrokillar från planeten Anus reser genom universum för att bistå alla civilisationer som hamnat under det matriarkaliska oket.

Mr. Schwul...han är från den tyskspråkiga delen av planeten Anus.

Tänk vilken laddning den här kortfilmen har fått under alla dessa år som den legat i vår bottenlösa brunn av filmer. Av någon anledning har vi alltid glömt att kolla på den och under tiden har PK-vindarna tilltagit enormt. När filmen gjordes var den kontroversiell på motsatt vis då det fortfarande var obekvämt med offentlig homosexualitet, något som vissa lastgamla redaktionsmedlemmar kan vittna om då de gillade att provocera folk genom att låtsas vara bögar.

♫"Boogie-ie Wonderlaaaaaaand!"♬

Så...med den titeln och med den förmodade misogynin sträcker sig nog dagens moralväktare direkt efter luktsaltet då denna film måste vara totalt rasistisk, homofob och kvinnohatande, inte sant? Ja säkert, om man vill att det ska vara så. Det här är en dumrolig drift med det mesta och en kärleksförklaring till exploitation-filmer. I synnerhet då blaxploitation-rullar. Fast det är klart, kan Quentin Tarantino få skit för att han har mage att använda N-ordet i sina manus borde väl några danskjävlar få smisk för att de har mage att låta ett gäng afrokillar kalla sig själva detta? Då kanske det inte hjälper att de flesta fördomar exploateras och överdrivs i filmen?

Ringmusculaturus II - det är namnet på rymdskeppet det.

Vi tycker väl kanske inte det är en direkt skrattfest men det är ändå väldigt charmigt med den medvetna 0-budgetdekoren, robotinläsningsrösten och framför allt det sköna blaxploitation-soundtracket. Bäst av allt är nog när de slänger in smältostmusik deluxe i form av Richard Clayderman som är en gammal ironifavorit här på redaktionen. Sen är vi väl superrasister när vi tycker det är roligt att kinesiskt tal simuleras m h a baklängestal.

BETYG: 4/7 Charmig drift med fördomar och tidstypisk 90-talsironi.

Jordling - hora - och framför allt...kvinna. Hon måste dö!

Just det. Det är deras mål. Ack så misogynt!!!😱😱😱

Deras överlägsna ras vet att det är bäst om universum endast befolkas av homosexuella män.

Mr. Schwul pulvriserar ett par hånfulla ukrainskor, eller "Frauenkreaturen" som han kallar dem.

De ukrainska männen vaknar som ur en slummer och inser homosexualitetens överlägsenhet.

Är det rasism om det är konstateranden från en utomjordisk intelligens?

Inte skulle väl utomjordingar vara fördomsfulla heller?

"Sa du 'Schwarze' tyskkvinna? Ät böglaser!"

Mitt i all glad tysk party-oompa-musik inser den tyske herren att gay is the way.

Ett bögparadis på jorden har uppnåtts.

"For a gay Universe!"🌈💪

1992 var det fortfarande svårt att separera Ukraina från Ryssland (kanske fortfarande om man är ryss...)

Hela våfflan.

BONUS!!! Richard Clayderman framför brottar-hiten "Ballade pour Adeline".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar