What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 4 december 2018

M IS FOR MUSIC (2013) USA 4 minuter, Regi: L. Gustavo Cooper.



Violin killed the hedonist star

Zeke Varg bjuder till fest!

De dekadenta rika har specialunderhållning på aftonens hedonistiska fest bestående av två unga violinister som ska duellera till döds.

Deathmatch på överklassvis.

Detta är en väldigt kort och koncis liten historia som ändå är mycket välgjord och stämningsfylld. Snygga bilder och utmärkt ljudläggning skapar direkt en atmosfär av ondskefull dekadens. Man kan ju tolka in diverse socialistiska budskap i att de violinspelande offren gör gemensam sak mot den dekadenta överklassen eller rent av vara så långsökt att man istället kan sniffa upp en smula antisemitism då man lätt kan associera de maskbeprydda festdeltagarna med diton på de ökända Rothschild-festerna, men vi avhåller oss från sådana famlande analyser. 😀

BETYG: 4(+)/7 Snyggt och stämningsfyllt.

Grisig typ som blir matad med vindruvor? Check!

Hörde vi en skål, Zeke?

Miss Piggy blir visst lite kåt av musiken.

Måste vara knullmusik de spelar.

Griseknoen är dock mer intresserad av mat och dryck.

Mmm...Marabou!

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar