What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 21 juli 2019

BACKYARD VAMPIRE (2013) USA, 46 minuter. Regi: Toby Johansen.



Alla fel i boken?

Jar Jar?

James (Cory Baldwin) är deprimerad och sörjer det kraschade förhållandet med flickvännen. Som om inte det vore illa nog förföljs han även av en mystisk vampyr. Det verkar dock som om vampyren kan ha något med ex-flickvännen att göra.

Manboobs!

Då var vi tillbaka i latrintunnans botten igen på Udda Film. Det superfräscha omslaget skvallrar ju en hel del om vad man kan förvänta sig av denna film. Fast lite missvisande är det ändå. Vi trodde väl främst att detta skulle bli en fånig 0-budgethistoria där man fullkomligt skiter i handling och bara kör full gas på gore och tokerier. Fel av oss.

När offret har längre naglar än vampyren... (Notera även obligatorisk kalenderkryssning!)

Det visade sig att "auteuren" Johansen hade försökt sig på något med mer djup än så men som sagt, det djupet handlade endast om hur långt ner i en gödselstack man kunde komma. Detta borde ju förvisso ha borgat för en hel del oavsiktlig humor men icke sa Niclas. Hade man haft herr Johansen som klasskamrat på filmskolan hade man förmodligen jollrat av skratt vid visningen av våfflan men för oss som inte har en relation till honom blir kalkoneriet bara mördande tråkigt.

Kusligt.

Det mesta är fullkomligt uselt vad beträffar det tekniska men ljudet är verkligen i särklass. Med reservation för våra guldfiskminnen frågar vi oss om inte detta kan vara det sämsta ljud vi hört. Det bjuds på alla tänkbara fel man kan göra och kulminerar i en episk telefonscen där det helt uppenbart saknas ett ljudspår där personen i andra änden ska höras. Istället får vi ett helt tomt ljudspår - och då i ganska långa sjok. Det finns ett väldigt ambitiöst soundtrack av Brett Montez till filmen som inte är lika uselt som filmen men det är helt fel använt och har en klar kill your darlings-prägel.

Filma i motljus är alltid en bra idé - och blir mångdubbelt bättre när ljudspåret låter som en MP3-fil i 26kbps.

Man kan skratta lite när vampyrgalenskapen sätter igång på allvar då den glosögde regissören (som spelar vampyren) drar på sig en fräsch gummimask och löper amok. Det blir även lite "naket" i form av ett par kvinnobröst, men de är av gummi... Då är Cory Baldwins heta manboobs, som vi får njuta av i inledningen, desto äktare.

BETYG: 1(+)/7 Så asdåligt att det blir tråkigt. Plustecknet är för kastrullfajten med vampyren.

Regissören gör en  VASSSSP i ficklampans kalla sken.

Den episka telefonscenen hade inte bara skön frånvaro av ljud utan även schyst frejming.

Är man vampyr får man spela över.

Här börjar världens längsta setup. 973 inklipp på grytan senare kommer den till slut till användning.

Vampyr i full blom?

Nähevarsdö! Så här ser en vampyr i full blom ut!

Allt som är kvar när en glupsk odöd kalasat färdigt.

Den storslagna grytfajten.

Tits! Vadå? De är väl inte mer onaturliga än de på valfri dokusåpadeltagare.

Det där stativet som står lutat mot väggen där kanske man skulle ha använt lite flitigare.

Teaser

Trailer

Hela spektaklet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar