What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 1 juli 2019

THE BITCH IS BACK (1995) Nederländerna, 16 minuter. Regi: Tjebbo Penning.



Ge och ta

Used and abused.

Martin (Marcel Faber) har precis förlustat sig på sin uppblåsbara sexdocka och slängt henne åt sidan för att gå och lägga sig. Det verkar dock som om dockan inte är nöjd med envägsutbytet de har utan nu vill ha något av honom.

Lite full frontal male nudity.

Kortfilmstajm på Udda Film igen och denna lilla holländska variant är en ganska välgjord rulle om än inte speciellt originell. Den har lite den där komedikänslan man känner igen från filmer som "The Evil Dead" (särskilt tvåan), "Evil Ed" eller "Braindead". Faktum är att filmen hade varit superskön om det inte hade varit för dockans filmreferenser i form av oneliners. Tyvärr blir det oftast bättre när icke-levande ting håller käften och när man ändå envisas med att låta dessa tala känns det mest som om man adresserar en humorbefriad mainstream-publik. Japp! Vi är snorkiga elitister här på Udda Film som föraktfullt ser ner på den stora massan från våra höga hästar (eller är det stenade mulåsnor..?)

BETYG: 3/7 Hyfsat mysig och välgjord kortfilm men snärtiga film-oneliners förtar.

Jo, det haglar billiga filmreferenser.

Vad är läskigast, saxen i hennes hand eller den tveksamma munhygienen?

Det där gör i alla fall ont.

Ja du skulle också se så skitnödig ut om du blev utsatt för våld i hemmet.

Läskigt värre!

Jaså, hon sväljer inte? Fast det är ju rätt logiskt vid närmare eftertanke.

Är det...eller inte?

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar