What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 31 oktober 2019

THE PREY (1983) USA, 96 minuter. Regi: Edwin Brown.



Romernas hämnd!

Någon sölar ner i skogen.

Ett gäng ungdomar beger dig ut i vildmarken för att campa och ha skoj. Platsen de väljer har dock ett mörkt förflutet då ett helt läger med romer brändes ihjäl här efter anklagelser om våldtäkt av en lokal kvinna. En pojke ska dock ha överlevt och det camparna inte vet är att ett äldre par just försvunnit i området...

Förfärande minsann.

Jovisst. Vi beger oss in i "Fredagen den 13:e"-klonernas träsk här. Fast det ska sägas att den här filmen släpptes flera år efter att den färdigställdes så den är ganska samtida med ovan nämnda film. Å andra sidan sköts den enligt uppgift på två veckor så visst är det rimligt att man cashade in på "Fredagen..."-succén.

En syn du inte vill se.

Även om den här rullen har den där sköna atmosfären slasher-filmer från 70-/80-talen ska ha så är den ett totalt hafsverk berättarmässigt. Det finns ingen som helst känsla för rytm vare sig i manus eller klippning. I den här långa versionen vi just såg ska det tydligen ha adderats scener vilka de ursprungliga filmskaparna inte har något att göra med och då med fokus på sex. Märkligt då att sexscenerna är så blygsamma. Särskilt när det är riktiga porrveteraner (John Leslie & Eric Edwards) man hyrt in och allt! Lite grovhångel och några tutt-flashar bara. Men Edwin Brown och producenten/manusförfattaren Summer Brown kommer inte undan så lätt. Även utan adderade scener är filmen en berättarmässig katastrof med omotiverade bilder på (förvisso söta) djur och trevlig natur samt alldeles för långa klipp som inte tillför ett smack. Man undrar också om det är efterklippningen som så totalt flyttat fokus från huvudpersonerna och kastat in oss i en lång flashback för att redogöra för backstoryn.

Sorry alla DMT-entusiaster. Det är inte en Bufo Alvarius.

Det är ändå lite skoj hur icke-PK allt är när vi bjuds på "zigenarexotism" där romerna självklart samlas kring lägerelden där ett helt band spelar så en brud kan dansa sensuell flamenco samtidigt som par ogenerat börjar hångla och släppa lös sina tuttar. John Leslie spelar självklart den största rom-kåtbocken. 😀 Samtidigt är lokalbefolkningen stereotypa rednecks och upprinnelsen till illdådet är självklart inte våldtäkt utan bara otrohet som då den syndande kvinnan sedan påstår var ett övergrepp. LOL.

Bedårande, men kanske inte helt relevant för storyns fortskridande.

Morden är överlag ganska lama och ett av offren som varit död ett tag och dessutom blivit gamföda ses förstås andas i närbild. Den mystiske mördaren hålls anonym genom filmen och illustreras endast med POV-kamera och överdimensionerade hjärtslag. D v s ända till slutet då "Fredagen..."-efterapningen når sin kulmen. Slutuppgörelsen och eftermälet bjuder faktiskt på lite fniss i all sin ostighet.

BETYG: 3(-)/7 Med nöd och näppe kravlar sig denna crappiga rulle upp över 2-strecket då den har både lite atmosfär och töntiga skojigheter.

Våra "ungdomar" (som just sjungit allsång i bilen på väg hit...) Somliga har stekheta hotpants på sig.

Den här håriga spindeln skulle lätt kunna misstas för en "bear" om den dök upp i West Hollywood. Relevans för filmen? Noll.

Nästan lite kannibalfilmsvibbar när man slänger in random klipp på naturens skoningslöshet (som självklart inte adderar till berättelsen).

Hur får man fart på en film? Släng in ett gäng porraktörer såklart!

John Leslie spränger alla gränser när han för tillfället lämnar porragerandet och skådespelar på riktigt... 😏

Exotism!

Ogenerat kåta.

Även superkåtbocken John Leslie blir djurisk.

Fluktare i chock.

Spjuver eller monster?

You're welcome guys and gals.

Gamen har hittat lite pålägg i skogen.

Lealös!

Är det du...Jansson?

Trailer som klarar av nästan alla mord. PS. Missa inte när nån spjuver låter som en anka i sista sekunden.

Hela våfflan. Dock utan porraktörer som låtsas vara romer och dessutom med fler "nödvändiga" djurscener och lite banjo!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar