What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 31 januari 2019

HALLOWEEN (2018) USA, 106 minuter. Regi: David Gordon Green.



Pysselmästaren är tillbaka!

Michael Myers är kungen i detta schackspel med mentalsjuka.

Michael Myers (James Jude Courtney) har suttit inspärrad i decennier och Dr. Sartain (Haluk Bilginer) har försökt penetrera hans sinne. Michael har under alla år dock aldrig yppat ett ord. Till slut beslutas det att man ska flytta honom till en annan anstalt då det är meningslöst att försöka studera honom. Samtidigt har hans gamla offer Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) barrikaderat sig i sitt hem som närmast kan liknas vid ett fort, då hon är övertygad om - och t o m önskar - att en slutgiltig konfrontation med Michael ska ske. Kvällen för Michaels transport kommer och den råkar vara på allhelgonaaftonen...

Token asshole-reporter försöker få respons av Michael.

Det kändes lite läskigt att slänga på ytterligare en ny "Halloween"-film med otäcka minnen av "Halloween H2O" i bakhuvudet. Franchiset har verkligen störtdykt och blivit fullkomligt ointressant. Till skillnad från de flesta andra hatar vi dock inte Rob Zombies tolkning av Michael Myers glada värld. Föreställ er då vilken positiv överraskning denna rulle var för oss!

Det är bara resten av dårarna som får spel.

Jepp, det känns verkligen som om man plockat upp spåret från John Carpenters originalfilm med skön stämning och en brutal Michael Myers. Det är lite roligt att Dr. Sartains röst påminner en hel del om kollegan Loomis stämma, särskilt som han introduceras som en röst utanför bild. Laurie Strode har blivit en totalt badass prepper som självklart framstår som en paranoid blådåre, vilket i sin tur skapat en spänd familjerelation, i synnerhet till dottern som uppfostrats i denna paranoida tillvaro men nu försöker leva ett vanligt äppelkäckt liv.

Och doggie!

I en film som denna måste självfallet ett gäng tonåringar få smaka på Michaels mordlust. Det hör ju till liksom, men tyvärr är det filmens svaga sida då dessa offer är helt ointressanta karaktärer. Michael själv är ju en fröjd att se och vi studsar och jublar i den nersuttna soffan när han fånigt står i en buske och glor eller pysslar med liken han radar upp. Det finns INGEN som kan pyssla till det med ett färskt lik som vår älskade Michael!😍

Rainmans bortglömda kusin får tuppjuck.

Nämnde Carpenter håller sig på sin kant och låter den nya generationen få fritt spelrum så han har bara den symboliska rollen som exekutiv producent. Han bidrar däremot med musiken, tillsammans med sonen Cody och gudsonen Daniel A. Davies. Givetvis är det klassiska underbara ledmotivet tillbaka och det är inga större utsvävningar i soundtracket utan bara en smakfull uppgradering.

Jamie Lee Curtis vill ha pröjs för sin badass:ighet.

Vi är väldigt glada över att för en gångs skull bli riktigt positivt överraskade av en hajpad film. Äntligen får man lite rättvis representation av de gamla karaktärerna.

BETYG: 5(+)/7 De gamla antagonisterna Michael och Laurie är tillbaka med besked och inga är gladare än vi för det.

Det är ett släktdrag att stå och stirra utanför klassrum.

Mormor har dock gått totalt Rambo.

Att vara en lush går inte alls stick i stäv med att vara badass.

"Vänta, bara ett slurk till!"

Titta, en farbror i vitt står och glor.

Nog för att man kan börja dregla när man somnar men är inte det här lite väl?

Kungen kröner sig själv.

Kanske inte den bästa kniven han haft men den får duga.

Ser ut att funka finfint.

LOL!💗💗💗

"Spegel spegel på väggen där. Säg mig vem som störste pysslaren är."

Pyssel!

Stirrande!

Giallo-Mike.

Knep å knåp!!!

Mormor badass:ar sig igen.

Trailer

Lite promo-intervjuer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar