What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 23 december 2022

THE HOUSE OF LOST WOMEN (1983) Spanien, 93 minuter. Regi: Jesús Franco.



Intellektuell softcore

Aha! Lina i en ful pageperuk. Då vet vi att det är hennes alter ego - Candy Coster - som spelar huvudrollen.

Desdemona (Lina Romay) bor avskilt med sin familj på en öde ö p g a fadern Mario (Antonio Mayans), en avdankad skådis, som flytt verkligheten. Den sexuella frustrationen är stor på ön då Desdemona är en blommande tonåring som är redo att utforska världen och hennes styvmor Dulcinea (Carmen Carrión) inte får den tillfredställelse hon vill ha av Mario. Även Desdemonas syster, den funktionsvarierade Paulova (Asunción Calero), utforskar sin sexualitet när hon inte är offer för Dulcineas frustrerade sadism. En dag dyker en främling upp på ön och ruckar på ordningen som råder.

En staty kan duga när ön inte har nån butik med sexleksaker.

Mer Franco på Udda Film! Titeln antyder att det skulle kunna handla om ytterligare en i raden av sleaziga WIP-rullar som regissören gjort sig känd för men faktum är att det är en ytterst passande sådan då kvinnorna på ön både är förlorade för omvärlden och vilsna i sig själva. Sleazigt blir det förstås ändå då vi får ta del av tonvis med kinky incestuös sex. Romays Karaktär har sex med allt från sin gravt sinnessvaga syster och sadistiska styvmor till en apelsin!

"Mmmm...me!"

Mitt i alla perversioner finns det dock en stor portion svart humor. Karaktärernas exotiska namn är förstås väldigt passande referenser till Shakespears "Othello" och Cervantes "Don Quijote". Även ljudet av fiktiva "Dallas"-avsnitt och gapiga reklamsnuttar får agera grekisk kör till familjemedlemmarnas märkliga beteende. -SPOILER ALERT- Och apropå antika grekiska dramer knyter Franco ihop denna svarta säck på klassiskt grektragiskt sätt där Mario begår självmord, Dulcinea rymmer från ön med främlingen och Desdemona, som inget hellre vill än att ge sig ut i världen, är för evigt fången på ön för att ta hand om sin syster. BAM!

BETYG: 4/7 Intressant och småskojigt mörkt drama som kan bli en aning tradigt i en del utdragna softcore-scener.

Paulova får ett sånt där ryck, ni vet...

Men blir genast harmonisk när hon får leka Elton John.

Det är en avslappnad familj.

Kanske lite väl avslappnad?

Paulova muppar sig vid matbordet.

Det går inte ostraffat förbi och på kvällen får hon besök...

...av sin elaka mor.

Desdemona fluktar.

När syrran tuktas - med ridspö...naken!

Geografi med Lina! 😀

Varierad onani.

Syrran får rycka in och visa hur det går till.

Avslappnat.

På ön har Desdemona utvecklat en egen ledig klädstil med guld-boots och dito väst ovanpå genomskinlig kråsblus instoppade i strumpbyxor hon går kommando i. Sug på den Karl Lagerfeld!

När man sitter naken och kollar på "Dallas"...

...kan det hetta till.

Ni menar att detta skulle vara ovanligt i relationen mellan styvmor och styvdotter???

LOL. Hon ser faktiskt lite Sue Ellen-sunkig ut just här.

Äsch, de har ju inte blodsband ju.

Indignerad empati.

Öh...empati var det ja.

Vadan denna sorgsna flukt?

Ojsan! Frugan får till det.

Plågad cuck.

Vänta nu. Om ön är obebodd förutom familjen, vem är då den anonyme gubben på bryggan? 😁

Nix pix våffelmix - det blir inget videoklipp här.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar