What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 2 december 2022

ALIEN KIDNAPPING (2019) USA, 2 minuter. Regi: Gary Whitson.



I rymden kan ALLA höra Laura skrika

Laura är plötsligt ombord på ett sterilt rymdskepp.

Laura Giglio har just blivit kidnappad av utomjordingar och befinner sig på ett rymdskepp - ensam och skräckslagen. D v s ända tills de leviterande rymdfararna ger sig till känna och börjar undersöka henne. Hon må tro att det är fasligt nu men det ska bli ännu värre!

Likt en rymd-Dracula glider ET fram till henne genom luften.

Den här kortfilmen från W.A.V.E. Productions hakar på som bonusfilm till den nyss recenserade Alien Autopsy (2020) då temat är snarlikt. Kurviga Laura är dock tyvärr inte fullt lika benägen att låta ET:sar laserskjuta av henne kläderna så vad vi har kvar är ett hiskeligt CGI-experiment där Giglio agerar mot en green screen som sedan ska fyllas på med stela datamarsianer och annat otyg.

Marsmänniskan försöker heala Laura men hon verkar inte uppskatta det.

CGI:n är så usel att CGI-kramarna Asylum skulle spy hinkvis med pixelartefakter om de såg detta. Det enda som skulle kunna betecknas som uslare CGI är James Nguyens beryktade fåglar*, men de är ju faktiskt charmigare. -SPOILER ALERT- Vad Nguyen dock inte har är en sprattlande Laura Giglio som blir levande uppäten av en gigantisk datamask, upskirt-perspektiv och allt!

BETYG: 2/7 Det känns som en 2-minuters amatör-workshop för CGI, men uselheten är så grav att det blir poäng bara för det.

Då blir det den galaktiska skamvrån för Laura.

Åh kolla! Marsianen har fått låna Neil Breens spejsiga AI-skärm!

Plötsligt dyker Mothras okända och svinfula CGI-kusin upp.

Plötsligt får vi en ingivelse att vilja spela bongotrummor...

Rena rama DMT-trippen att att få äntra CGI-larven.

Nope, inget videoklipp denna gång heller.

 *Birdemic: Shock and Terror (2010)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar