What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 17 mars 2024

DESTROY ALL NEIGHBORS (2024) USA, 86 minuter. Regi: Josh Forbes.



Om det inte funkar att ringa Aschberg

Ring Rick Beato!!!

William (Jonah Ray) är en ljudtekniker som på fritiden när en dröm om att slutföra en egen platta med progressiv rock. Hans pulande i hemmastudion avbryts dock bryskt när en ny granne flyttar in och för ett sjuhelsikes oväsen. Den timide William måste samla mod och konfrontera den läskige grannen och kanske finna sin manlighet på kuppen.

En helt vanlig skivinspelning.

Udda Film är på't igen. Vi skejtar in på tunn is med ryggsäckar fyllda av bly. Japp. Det är dags för en komedi igen.

Oldschool!

Som hängivna Godzilla-entusiaster lockades vi som flugor till skit av titeln på denna film. För om en komedi tituleras med en blinkning till Gojiras underbara värld kan den väl inte vara helt åt helskotta dålig? Eller? Faktum är att filmen har en och annan igenkänningsfaktor för oss här på redaktionen. Vi har också plågats till vansinnets gräns av sinnessvaga grannar. Vi älskar musik och somliga av oss har skapat egen. Vi har ett hälsosamt förhållande till progressiv rock och som sagt - titeln - vi älskar Godzilla!

Läskigt med nya grannar.

Till en början verkar det lovande. Vi hoppas nästan på en absurd historia i stil med Butt Boy (2019) men det glömmer vi strax efter den stora konfrontationen med grannen. Det blir mest bara pajigt med William och hans alltfler döda kompisar. Det pendlar lite mellan cringe och gulligt mot slutet när -SPOILER ALERT- det bildas band med de döda.

Den eviga frågan.

De praktiska effekterna är inte speciellt bra men vi uppskattar ändå att man håller sig till dem istället för CGI. Det mesta är cartoonigt och därmed ser gore-effekterna ganska Buttericks-artade ut.

BETYG: 3(-)/7 Inte en katastrof för att vara komedi men heller inte speciellt kul.

Grannen har en sån där heltäckande latexdräkt som David Lee Roth lattjade med i sina musikvideor.

Fram med anteckningsblocket!

Första gången man styckar ett lik kan vara tuff.

Men efter ett tag blir det ett slags vansinnig extas.

Rätt gulligt ändå. (Det hoppar!)

Efterfest.

The Cryptkeepers morsa tittar förbi.

Vlad ser riktigt Leprechaun ut här.

Gore.

En referens vi uppskattar.

Tarmtakt.

Jepp.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar