What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 29 mars 2024

ELIZABETH BATHORY (2014) USA, 81 minuter. Regi: Elizabeth Nixon.



EliZZZZzzzzz...beth Bathory

Nej, inte ens "Isten" kan hjälpa dig nu Katarina

Två kvinnor (Tilke Hill & Kathleen Denecke) sitter i en fängelsehåla och väntar på ett öde som kanske är värre än döden. De är oskulder och det är det sista man vill vara när man sitter fängslad i grevinnan Bathoyrs slott.

Zofia* smeker sin höna.

Ett öde värre än döden kan även vara att ta sig igenom denna film. Herre jistanes så tråkigt! 81 minuter med två kvinnor i en cell. Som ni vet är vi ju WIP-entusiaster här på Udda Film men detta kammarspel i ren tråkighet är så långt ifrån en sådan genrevåffla man kan komma. Nej, de hänger sig inte åt lesbianism och det är inte så varmt i fängelsehålan att de måste slicka svetten från varandras kroppar för att stilla sin törst. Inte heller finns det någon sadistisk fängelsedirektör eller perverterad läkare. Nu hade vi kanske inte förväntat oss något av ovanstående men vi hade ändå trott man skulle få ta del av något annat än "2girls1cell". De enda undantag från celltristessen är korta flashbacks till drömska bilder på springande i vetefält eller low key-bilder på grevinnas bad. Nej! Ingen nakenhet förstås.

Kathleen Denecke är precis vad en butch brud skulle vilja dela cell med.

Något positivt? Öhh..Denecke är snygg? Man har lärt sig några ungerska fraser, men är det så coolt i dessa tider med äcklet Orbán överallt i medier?

BETYG: 1/7 Maken till tråkig film är svår att finna.

Trots att filmen är totalt pisstråkig skulle kanske Quentin Tarantino ändå gilla den?

Död men rakad.

Baptized in hallonsoppa.

She gon' cray cray!

Trailer

*Trots att Tilke Hill korrekt uttalar det Zsofia. Dennecke däremot kallar henne för "Joe-Fia". 🙂



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar