What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 15 mars 2024

TARKAN AND THE ARMLESS HERO (1973) Turkiet, 75 minuter. Regi: Mehmet Aslan.



Yellowface deluxe

Blodigt yellowface.

Tarkan (Kartal Tibet) får av Attila i uppdrag att hämta det mytiska gyllene svärdet i fjärran kinaland. Kineserna är dock inte pigga på detta då om hunnerna la rabarber på det magiska svärdet skulle det hindra dem från att utföra en nedrig attack på nämnda hunner. De skickar sin bästa man, den ondskefulle Wang Yu (Hakki Kosar), att stoppa Tarkan och säkra svärdet.

Kurt-face! (Förresten, har ni tänkt på att "Kurt" är ett anagram för "Turk"?🤯)

Vi betar av den sista Tarkan-våfflan när vi ändå är i farten och kan väl direkt nämna att titeln är en smula missvisande då vi varken stöter på obeväpnade eller armlösa hjältar. Förvisso är shaolinmunkarna som vaktar det gyllene svärdet obeväpnade men de är inte speciellt heroiska utan låter sig spännas upp på de obligatoriska bondage-kryssen som tycks dyka upp i var och varannan turksploitation-rulle. 😊

Gay Davy Crockett vill Tarkan illa.

"Shaolin?" frågar ni er. Kan det betyda att kung-fu har nästlat sig in i Tarkans episka värld? Det kan ni ge er fan på! Särskilt Wang Yu visar upp bländande karate-skills på ett sätt som bara yelloface-målade turkar kan. Det är fullt med lökiga närstridsbataljer och många av dem är uppspeedade så det ser ut som en Benny Hill-sketch.

Tarkan är alla soffpotatisars vän.

Tyvärr märks det att luften gått ur denna episka filmserie och inte ens den vansinnigt dåliga undertexten kan rädda upp det (Bara lite). Vi saknar återigen de där fullkomligt überknasiga detaljerna och får mest bara den ena svärdsfajten efter den andra. En kul detalj dock är -SPOILER ALERT- när Wang Yu i slutet grundlurar Tarkan att med pil och båge skjuta ihjäl sitt kärleksintresse. Tarkan må vara en oövervinnerlig hjälte men speciellt smart är han fan inte. 😂

BETYG: 3/7 Güle güle Tarkan! En smått vissnande avslutning som har en del turkcharm men inte når upp i samma nivå som föregångarna.

Kreativt kameraarbete.

När du tröttnat på livet som akrobat.

Tarkan är OERHÖRT kort mot Alonya. 😃

Ja, hur fan tror ni det känns att bli avfärdad på det nonchiga viset?

Karate!

Yellowface. BH-brännanfår ni på köpet.

Tarkan kopplar av med att spana in grabbarna lattja i plurret.

Nej! Inte nu igen?!😮

#GreatSadness

Tarkan själv ser inte så pigg ut här.

Stackars Kurt har också fått sig en tjottablängare eller tre.

Lite shaolin-bondage månne?

Migrän.

Hoppsan! Verkas som Tarkan skaffat en hemlig älskare.

"Mmmmhhh..."

The passion of the Tarkan.

"YNF..."

Tarkan i bubbelbadet från Helvetet.

Det kan man minsann säga.

LOL.📞

Kreativ inramning igen. Bra idé att frejma fajten med döda shaolinmunkar.

Apropå frejma... Ekivokt!

"OK bye!"

Det kinesiska massanfallet har inte en suck mot Tarkans breakdance moves.

Se Tarkan spela Turk Olympics! Var det månne denna scen som inspirerade hängningen av Erdogan-dockan? 🙂



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar