What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 25 april 2013

EL MONSTRO DEL MAR! (2010) Australien, 72 minuter. Regi: Stuart Simpson.

 
 
El monstro del handpuppet

Karli skakar sina sköna höfter, Russ Meyer-style.
 
Tre brudar med förkärlek för droger, rock'n'roll och mord hamnar i en liten fiskeavkrok där de bestämmer sig för att bada, festa till och locka den lokala oskuldsfulla Hannah (Kyrie Capri) i fördärvet. Buset de ställer till med väcker dock något väldigt farligt till liv. En ondska som skördat liv förr och nu blir sugen på nytt.

Typisk dödsorsak i Australien.
 
Vi som varit i Australien vet att det lurar en seriemördare bakom varje buske där, men sällan tar de formen av tre sexiga brudar som i den här filmen. Yep, filmen börjar som en total homage till Russ Meyers "Faster, Pussycat! Kill! Kill!" med tre mordlystna brudar som ställer till trubbel - dödligt trubbel. Tro dock inte att det blir en T&A-fest bara för det. Visst, tjejerna är utmanande klädda i sina porriga rockabilly-utstyrslar och ett par av dem tar sig ett dopp, men då med bikini/underkläder på sig. "Asch då! En lågbudgetrulle utan tuttar. Vad finns då kvar?" skriker ni förfärat. Jo, både blodigt våld och en väldigt bra approach. Trots att det är en uppenbar hyllning till både Russ Meyer och cheesiga monsterfilmer blir det aldrig löjligt skådespeleri eller andra vidriga blink-blink-faktorer. Otroligt skönt! Alltså kan man gotta sig åt att folk kämpar på blodigt allvar mot ett monster som med all tydlighet delvis utgörs av handdockor.

Party on gals.
 
Tekniskt sett är det en välgjord film med gott kameraarbete och schyst klippning. Man har använt redigeringseffekter på ett bra sätt utan att missbruka de diverse filter och annat lullull man brukat sig av. Gore-effekterna är även de klart godkända. Manusmässigt kanske det är lite sisådär med lösa trådar om brudarnas förflutna men det är inget som stör direkt.

BETYG: 4/7 En hyllning gjord på rätt sätt med tuffa brudar och cheesigt monster.

En typsik företeelse på en tjejfest.

"Kom igen nu för fan. Drick då! Det är inget farligt..."

En annan slags tjejfest.

Det ska vara så avkopplande att fiska säger de.

En helt vanlig tonåring som går igenom sin Alice Cooper-fas.
 
Trailer
 
Teaser
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar