What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 1 november 2013

DIRTY BABY DOES FIRE ISLAND (1998) USA, 9 minuter. Regi: Todd Downing.

 
 
Bögvärlden är läskig

Möt Dirty Baby - alltid chockerad.
 
Lilla Dirty Baby sköljs upp på land på Fire Island. Nyfiket undersöker hon den främmande omgivningen men snart blir det för mycket av det goda.

Muskelgubbar på ett gym.
 
Detta är en skojig liten film där huvudpersonen är en stoppanimerad docka som ledsagar oss runt på Fire Island som tydligen är New Yorks svar på Mykonos. Vad vi genom Dirty Babys ögon får se är nämligen en ultrahedonistisk gayvärld där man hänger sig åt kroppsbyggande, bögsex och kokain.

Man 2 Man.
 
Eftersom vi inte känner till Todd Downing här på redaktionen får vi tolka fritt och gissar att filmen är en ironisk kommentar till omvärldens chockerade vämjelse över de lättsinniga bögarnas vilda leverne. Kul är den i alla fall. Att animering är lite primitiv gör absolut ingenting och den ackompanjeras även av sköna ljudeffekter. Enkelt men skoj.

BETYG: 4/7 Animationer och bögerier i mysig mix.

"Varför?" som Niklas Jihde skulle ha sagt.

Line 'em up!

"Nooooooo!"
 
Länk till hela filmen.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar