What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 5 september 2014

VIOLETS BLOOM AT AN EMPTY GRAVE (2014) USA, 11 minuter. Regi: Luciano Imperoli.Mer fulciesque övernaturlighet

Jorå, han är med igen.

Karen (Karen Lynn Widoss) återvänder till sin uppväxtort för att träffa sin bror men denne är inte där utan har istället lämnat ett meddelande. Snart börjar märkliga saker hända.

De blommar...

Folket bakom (Cold Eyes of Death) är tillbaka med en ny hyllningsrulle till svunna italienska skräckfilmer och återigen har de äran att jobba med kompositören Fabio Frizzi. Den här gången känns filmen ännu mer inspirerad av Lucio Fulci och då i synnerhet hans udda övernaturliga historier.

Home sweet home, eller?

Är det då alltså ännu bättre? NEJ, är svaret. Tvärtom är vi mer kritiskt granskande än förra gången då vi värmdes av hyllningen till genren. Förra rullen var definitivt snyggare och denna känns mer video. Den blåa tonen ger vi inte mycket för heller då den bara förstärker känslan av billig video. Ytterligare B-faktorer är det alltför skakiga handkameran som klipps in i vissa sekvenser, det alltför hårda inomhusljuset som kastar skrapa skuggar och voiceovern.Man hade tydligen hyrt in Franco Garofalo, känd från "Hell of the Living Dead", för att göra broderns röst. Kul grej. Synd bara att den inspelade rösten låter som om den skickats över Skype i asdålig upplösning och därmed låter skit i filmen.

Coolast i hela filmen! Nej inte fröken Widoss. Ser ni inte kuddarna??? Värmer alla Kubrick-entusiasters hjärtan.

Vi tycker dock ändå att det är roligt att folk tar sig mödan att göra sådana här filmer och att man då får med sig gamla rävar som faktiskt gjorde originalen. Scenen med fågelattacken är ju härlig i sin fulciaktiga pajighet. De halvviskande rösterna och det maskätna liket gör oss också glada. Vi önskar att hantverket kunde ta ett kliv framåt i framtiden, även om Fulci själv stoltserade med en del kalkonartade grepp, men det handlar ju om nyanser av vad som är rätt och fel "dåligt".

BETYG: 3/7 Hyfsat generöst av oss ändå då vi ser att utvecklingen inte riktigt går åt rätt håll.

WTF?

Lite gore.

Svennes ruttna jävla lik: Nu i polotröja!

Hela filmen. Håll till godo.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar