What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 21 februari 2015

THE FIRST WAVE (2014) Irland, 7 minuter. Regi: David Freyne.There ain't no cure for the zombie time blues?

Alltid skönt att vakna upp fastspänd i en sjukhussäng.

Allison (Jane McGrath) vaknar upp på ett sjukhus och traumatiska minnesbilder från zombieapokalypsen plågar henne. Huvudläkaren (Frank McCusker) försöker få henne att dela med sig av minnesbilderna.

"Buhu. Varför äter de dumma zombierna min pappa?"

Vi återvänder till ytterligare en zombiekortfilm här på Udda Film och denna är av den seriösare varianten. Här fokuserar man inte på det gore-iga våldet utan på själva traumat huvudpersonen genomlidit. Filmen är välgjord och har en fin twist som sakta rullas upp, även om det kan tyckas märkligt med en speltid på sju minuter.

En sverigedemokrat tittar in.

Samtidigt blir det inte speciellt upphetsande eller spännande men vi vill ändå ge en eloge till filmmakarna för väl utfört arbete.

BETYG: 4/7 Seriöst lite zombiedrama med skön twist.

Är man inte narcissist när man kollar i spegeln kan det lätt bli ångest.

"Bang your head!"

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar