What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 februari 2015

THE CRYSTAL LAKE MASSACRES REVISITED: Part I - III (2009) USA, 38 minuter. Regi: Daniel Farrands.Var det verkligen Jansson*?

"Roliga" polisonger.

I denna mockumentär intervjuas lokalbor i Crystal Lake, konspirationsteoretiker och experter angående alla mord som skett i trakten.

Nej, inte en aftonbladetreporter.

Till "Fredagen den 13:es" Deluxe box ville man slänga in något extra och gjorde då denna mockumentär. Idén är väl rätt rolig och är man uppväxt med filmserien kan det ju vara skojigt med en extraspinn på skeendet i filmerna.

Jasonsekten har möte.

Tyvärr sätts tonen redan i första intervjun som är överdrivet skådespelad och därmed flyger hela mockumentärkonceptet ut genom fönstret. Visst finns det självironiska mockumentärer men dessa är ytterst sällan roliga så man kommer definitivt längre om man går all in på realismen. Här namedroppas det direkt en massa passningar till andra kända skräckfilmer och bara en bråkdel av skådespelarna agerar på ett trovärdigt sätt. Det känns ju riktigt synd.

Jasons födelseattest!

Med det sagt är det ändå inte helt bortkastad tid då vi ändå tas tillbaka till de olika delarna i filmserien. Från första rullen till del 6. Det blir en lite mysig återkoppling för oss fans helt enkelt. Synd bara att det kunde ha varit så mycket bättre.

BETYG: 3/7 Besvikelse för oss janssonfans.

Ser ni vem som får stå utanför på sommarlägret?

Jomen visst.

Psykologen har en skön bild på Corey Feldman på hyllan.

Det gick överstyr på hemmet.

Superstereotyp-ghetto.

Penisavund?

Här är Part I (första halvan).

Part I (andra halvan) i fel aspect ratio...

Part II.

Part III.

*Ja ja, Jason heter han...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar